A venit… PSD, înfloresc… inculpații. 

Cam aşa ar putea suna o romanță a zilelor noastre… politice.

Directorul general al Companiei Naționale ” Administrația Porturilor Dunării Fluviale” Giurgiu( C.N. A.D.P.F), Matei Cristian, tocmai a fost trimis în judecată, fiind pus sub control judiciar, da către DNA Constanța. Matei Cristian este, pentru cei care nu ştiu, tot un fel de… ”Cuc al lui Bădălău”. Ba chiar, prin Februarie, Bădălău încerca să-l impună pe inculpatul Matei Cristian ca secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Un membru PSD Giurgiu de încredere care trebuia şi el înfipt mai bine, el fiind cel care încheia lista candidaților PSD pentru Senatul României în Decembrie anul trecut. Matei Cristian a fost probabil impus de Bădălău la ADPF pe acelaşi principiu pe care Marian Mina l-a aplicat pentru a-l impune pe Răzvan Cuc administrator public al județului: ”… vrea sa fie si el… „Da ma, Razvan, nicio problema.” E prietenul nostru…” (nu, nu citez din memorie… sau nu din memoria mea ci din memoria electronică). Şi uite aşa începe saga unui alt ”trimis în judecată”, membru important al PSD.

Dar de ce v-ar mira? Imaginați-vă că influența lui Bădălău depăşeşte limitele județului Giurgiu el dictând, mai nou, şi președiştilor din județul Argeş. În 2012, Petra Ochişor a fost condamnată la 1 an de închisoare cu suspendare pentru ca, mai apoi, să fie achitată la apel, achitare la a cărei obținere a cântărit greu faptul că Ministerul Agriculturii, condus la acea vreme de pesedistul piteştean Daniel Constantin, în mod cel puțin ciudat, nu s-a constituit parte civilă în procesul Petrei Ochişor. Asta în pofida faptului că Ministerul era parte vătămată iar un prejudiciu a fost creat de Ochişor Petra, de vreme ce se spune că acesta a şi fost recuperat pe parcursul anchetei. Aşa se face că Petra Ochişor scăpa doar cu sancțiunea unei amenzi administrative de 1000 de lei. Bun, nimic de comentat, prejudiciu recuperat, Ministerul a considerat, contrar uzanțelor, că nu-i cazul să se constituie în parte civilă, justiția este justiție. Dar instanța morală ar fi dictat că doamna Ochişor nu ar mai fi avut ce să caute pe lângă borcanul cu miere după ce a dat cu degetul prin el. Asta s-ar fi aplicat doar dacă nu ar fi avut susținere PSD, se pare. Petra Ochişor tocmai a fost, oarecum, promovată de la director Direcția Agricolă Giurgiu, județ mic, la director Direcția Agricolă Argeş, județ mare.

Astfel, PSD Argeş pierde, odată cu pensionarea lui Constantin Vasilescu, controlul asupra unei instituții deconcentrate, instituții despre care se ştie că sunt mecanisme importante ale filialelor județene pentru recompensare politică la nivel local. Reacțiile la Argeş sunt pe măsură, primarul Piteştiului şi vicepreşedintele PSD Argeş, Cornel Ionică  (foto), calificând mutarea ca fiind ”intolerabilă” şi aruncând chiar declarații războinice de tipul ”o să luăm atitudine”. Nici preşedintele PSD Piteşti, Cristian Gentea, nu este prea încântat temandu-se că, dacă nu va lua atitudine, PSD Argeş va pierde în curând toate deconcentratele din județ.Iată că PSD Argeş devine o banală anexă a PSD Giurgiu dar nu la fel de importantă, în fața conducerii centrale, cum este filiala PSD din comuna Bolintin, de exemplu. Câtă umilință! Social-democrații argeşeni se văd nevoiți să dea anunț la ziar: ”pierdut putere şi orice fel de autoritate, le declarăm nule.”

C.D.

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *