Alături de interlopi grei, un fost lider al PSD Giurgiu și actual consilier județean a fost arestat. Scuzele PSD Giurgiu întârzie să apară.

În opinia mea, giurgiuvenilor trebuie ca PSD Giurgiu să le adreseze scuze.
Azi județul Giurgiu a fost din nou pus în atenția presei naționale de membri marcanți ai Partidului Social Democrat filiala Giurgiu. Din păcate, așa cum am fost obișnuiți, nu acțiuni care să vină în sprijinul dezvoltării județului nostru sau vreo reală preocupare pentru sănătatea giurgiuvenilor, de exemplu, prin susținerea campaniei de vaccinare au fost motivele ci presupuse activități infractionale desfășurate de un fost lider județean al PSD, azi consilier județean din partea aceluiași partid. Doamna Crina Stoianovici, până nu de mult președinte al Organizatiei Județene a Femeilor Social Democrate, organizație internă a PSD Giurgiu, actual consilier județean și o apropiată a lui Niculae Bădălău, acelasi Bădălău care cred ca a facilitat numirea ei chiar și în Consiliul de Administrație al, nici mai mult nici mai puțin, ROMARM, în urma unei actiuni DIICOT a fost reținută pentru 24 de ore cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Se observă din partea PSD Giurgiu o încercare cumva disperată de disociere de doamna Stoianovici. Cumva, comunicatul PSD a uitat să prezinte giurgiuvenilor și scuzele pe care PSD Giurgiu i le datorează. Sunt două mari motive pentru care PSD Giurgiu ar trebui să-și ceară scuze giurgiuvenilor. Primul este legat de felul în care giurgiuvenii au fost păcăliți de PSD Giurgiu să voteze lista de consilieri județeni introducând astfel în Consiliul Județean Giurgiu un posibil infractor afiliat grupărilor de interlopi periculoși, așa cum reiese din comunicatul DIICOT.
Al doilea și poate cel mai serios motiv ține de faptul că membri ai PSD Giurgiu se pare că au jupuit banii contribuabililor giurgiuveni. Atâta timp cât PSD pusese stăpânire pe acest județ, Partidul National Liberal a sustinut în mod constant că PSD desfășoară activități care nu au nicio legătură cu interesele giurgiuvenilor, cu obiectivele declarate de dezvoltare a județului.

Din păcate pentru giurgiuveni, toate aceste acuzații au fost indirect confirmate prin comunicatul DIICOT care arată că sunt cercetate, rpintre multe altele, următoarele fapte:

  • „Realizarea de lucrari de constructii (ASFALTĂRI, DRUMURI ȘI PODURI etc), la standarde necorespunzatoare, folosind in acest scop persoane juridice controlate de catre acestia, prin subcontractarea de lucrari de executie de la diverse unitati administrativ teritoriale prin proiecte cu finantare prin PNDL (Programul National de Dezvoltare Locala), castigate direct de acestia sau de asociati ai acestora, finantarea acestora realizandu-se cu sume de bani provenite din infractiuni care erau reintroduse in circuitul financiar licit, iar profiturile astfel obtinute fiind insusite in scopuri personale, delapidand in acest demers societatile comerciale tampon folosite.”
  • „Obtinerea unor servicii, avantaje sau alte beneficii necuvenite in diferite demersuri intreprinse in relatia cu institutii publice din municipiul Giurgiu, prin folosirea influentei de care se bucura la nivel local liderul gruparii, dar si de membrii care sprijina gruparea.”
  • „Luare de mita, darea de mita, delapidare cu consecinte deosebit de grave, instigare la abuz in serviciu, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, fals informatic, fals in declaratii”.

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *