Alertă⚠ Democrația în pericol ⚠

💣Prin chemarea la audieri a Laurei Codruța Kovesi nu consider că este atacată Justiția ci doar LCK. Raportat doar la această situație, Justiția a fost atacată prin înființarea secției speciale care acum o atacă pe LCK. Asta nu diminuează din gravitatea situației dar explică parțial ceea voi spune în continuare.

📢PNL a făcut tot ceea ce putea face în limitele legii pentru a împiedica înființarea acestei secții. A informat cetățenii, a avertizat asupra pericolelor, a atacat la CCR, a sesizat Comisia de la Veneția care a şi formulat o recomandare împotriva înființării acestei secții.

🔔⚠ Revenind la prima parte, înființarea acestei secții a fost doar o parte a atacului la care Justiția este supusă de coaliția PSD-ALDE încă din Ianuarie 2017. Folosirea acestei secții acum vine nu doar ca un atac menit a o împiedica pe LCK în drumul ei spre Parchetul European ci şi ca un semnal pe care PSD îl dă tuturor procurorilor, un semnal care, în opinia mea sună cam aşa ‘‘Gata! Aproape am învins Justiția iar dacă suntem suficient de încrezători să o atacăm pe LCK voi să înțelegeți că sunteți ca şi ”mâncați”. Aveți mare grijă pe cine anchetați şi nu cumva să refuzați să anchetați pe cine vrem noi. Avem dulăul la poarta voastra şi aşteaptă doar o comandă pentru a vă sfâşia”.

🔜 Aşa a început reala ”erdoganizare” a României. Atacurile la Justiție au fost şi sunt doar o mică parte dintr-un atac complex la însăşi democrația României. Distrugerea economiei(ne aşteaptă o criză economică) va slăbi simțurile oamenilor care vor fi mai procupați de supraviețuire decât de alte aspecte. Atacurile la UE au menirea de a izola România de zona civilizată lipsind-o astfel de sprijin. Încercările repetate, pe alocuri reuşite deja, de acaparare a instituțiilor de forță au menirea de a asigura reprimarea oricăror mişcări la vrema ”deşteptării târzii” a oamenilor.

⚠Semnele sunt peste tot, din ce în ce mai clare şi afişate cu din ce în ce mai puțină discreție.⚠

💡Putem răspunde acestei situații, cred eu, doar prin vot masiv la alegerile europarlamentare ce urmează. Doar o prezență masivă la vot poate descuraja PSD arătând că românii nu sunt dispuşi să lase România de izbelişte la discreția unui mustăcios condamnat şi a unei cete de analfabeți. Nu îi va opri asta, sigur, însă îi va încetini. În caz contrar, o prezență scăzută la vot nu va face decât să-i încurajeze în a mări viteza cu care atacă democrația concluzionând ”Nu le pasă! Putem şi mai repede de atât!”

Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *