ALERTĂ la Giurgiu-Sute de kg de „surse stricate” provoacă „toxiinfecție jurnalistică”

N-am prea avut timp să mai urmăresc atent evenimentele politichiei județene. Știu, n-am pierdut mare lucru însă azi încercam să „vă prind din urmă”. Și cum treceam eu prin titluri și articole aflu că doamna Alina Meclea, consilier local PNL, este candidatul favorit pentru funcția de director al Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”. Am luat foc, evident. Nu, nu pentru că aș fi văzut ceva rău în faptul că un profesor are aspirații, nu pentru că aș considera că nu ar fi potrivită pentru a conduce o asemenea instituție de învățământ. Nimic din toate acestea. M-am aprins pentru că ziarul o declară favorită pe doamna Meclea nu în baza activității sale profesionale ci strict pentru că ar fi agreată de Gigi Oprișan, inspector școlar județean, și în baza unei clamate apropieri de… PSD. Păi cum să nu mă aprind eu, tocmai eu, când citesc „apropiere de PSD”? Am văzut, vorba aceea, roșu în fața ochilor.

Și uite-mă fierbând, făcând spume-n barbă și căutând semnal la telefon pentru a o contacta pe doamna Meclea și a-i „bate obrazul” intenționând să-i spun că bine ar mai fi fost dacă ar fi candidat la o asemenea poziție fără să se apropie, vorba jurnaliștilor, de PSD.
Numai că mi-a retezat tot elanul de ceartă doamna Meclea spunându-mi că, citez: „Nu, nu m-am înscris (pt. ocuparea postului), nu am afirmat niciodată că aș vrea asta și nici nu mi s-a propus de către nimeni. Nu a existat nicio discuție de acest gen, niciodată, cu nimeni!”.

Bun, pe asta am lămurit-o. Nu are cum să fie favorită la ocuparea unei poziții pe care nu a solicitat-o, nu o vrea și pentru care nu s-a înscris spre a fi luată în considerare. Cât despre clamata apropiere de PSD și despre cine și de ce tot urlă cu disperare pentru a primi atenție, sunt alte discuții din capitolul „cine se visează primar”.

Am mai putut concluziona și că sursele unora sunt de-a dreptul stricate și provoacă toxiinfecție jurnalistică. O afecțiune de altfel ușor de prevenit, ca… jurnalist, cu un singur și simplu telefon. Uite, eu mă informai și fără să scriu la, vorba aceea, gazetă. Doar nu halești nemestecat tot ce-ți dă „sursa” să mănânci pentru că riști ca sursa să-ți dea… rahat.

Acestea fiind spuse, eu am rămas „nesatisfăcut” pentru că de enervat m-am enervat, chiar și degeaba, dar de certat n-am mai apucat să mă cert…

Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *