Anno Domini 2021, Giurgiu, municipiu reședință de județ

Anno Domini 2021, Giurgiu, municipiu reședință de județ european, într-o țară europeană. Ne aflăm la sfârșitul primului an de mandat al primarului liberal, Adrian Anghelescu. Un an încărcat de nevoi și datorii lăsate în urmă de un primar PSD care a „domnit” peste urbe vreme de 8 ani, lungi opt ani, grei și lipsiți de logică administrativă. Nu am pretenția cumva că ultimul an a adus lapte și miere, că municipiul a depășit Las Vegas în materie de venit pe cap de locuitor. Nici nu prea se puteau face multe când primăria a fost lăsată sufocată de datorii.

Totuși, în Anul Domnului 2021 primarul Anghelescu este criticat pentru că un cetățean a reușit să aibă suficienți bani pentru a se racorda la utilități.

2020, alegerile locale erau „la orizont” iar pe primarul în functie, Nicolae Barbu, l-a lovit un puseu de hărnicie care l-a determinat să arunce cu asfalt pe unele străzi. Da, după 8 ani de mandat am fi putut crede că primarului Barbu nu i-a mai rămas nicio uliță de asfaltat. În acel an, având ca unică strategie de dezvoltare a municipiului principiul „să torn nițel asfalt pe ici, pe colo că vin alegerile”, Barbu asfaltează, în sfârșit, strada Ardeleni.
Ați inclina să spuneți: „foarte bine, măcar a făcut-o, nu mai merg oamenii prin noroaie!”, doar că în graba electorală primarul a omis un amănunt: unele gospodării nu erau racordate la „minunile” acestui secol, anume apă și canalizare. Desigur, cu ochii după voturi, domnul Barbu nu s-a gândit că oamenii ăia vor avea la un moment dat nevoie să se racordeze la utilități și vor fi nevoiți să spargă drumul dacă el, primarul, nu le asigură accesul la ele înainte să toarne asfaltul.

De ce spun toate acestea? Pentru că azi am citit într-o publicație locală (link în comentarii) cum că Anghelescu se face vinovat pentru că pe strada Ardeleni un cetățean și-a racordat gospodăria la… utilități, stradă asfaltată din nevoia de a acumula rapid capital electoral fapt ce a făcut ca primarul Barbu să omită un pas important, anume să verifice care sunt urgențele de racordare la utilități înainte să toarne asfaltul.
Sunt sigur, pe de altă parte, că unii dintre dumneavoastră îmi veți spune:”Nu este adevărat! Primarul Barbu nu a asfaltat strada Ardeleni din rațiuni electorale!”. Nu am să vă contrazic pentru că este posibil să aveți dreptate iar domnul primar să se fi grăbit să asfalteze strada Ardeleni din interes strict personal. Strada Ardeleni duce fix în poarta fostului din Intrarea Sotorobăneni iar cineva care are proprietăți în zonă ar fi direct interesat să aibă repede, înainte de a „pierde pixul din mână”, asfalt pe acea stradă.

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *