Are dreptate Marin Anton spunând că Bădălău este analfabet funcțional?

Într-o conferință de presă susținută de Bădălău ”Patru saci” în data de 11 Octombrie, ”senatorul grâului”(melcii s-au ”termenat”), Bădălău, cu o ultimă sforțare a intelectului ce oricum îi pare mult prea limitat raportat la funcția deținută, a vrut să-i admonesteze pe primarul Barbu şi pe un jurnalist pentru ”neruşinarea” de a fi insinuat că un proiect PNDL 2 depus de Primăria Giurgiu pentru asfaltarea unor străzi din zona Ramadan nu a fost aprobat din cauza jocurilor politice ale lui Bădălău venite pe fondul neînțelegerilor dintre el şi primarul Barbu, lucru care eu cred că este adevărat. Astfel, Bădălău susține nu doar că PNDL 2 NU se adresează municipiilor, fiind program de dezvoltare rurală, ci şi ca un proiect similar a fost aprobat pentru Giurgiu datorită intervenției sale. Peste asta, încearcă fără succes să o facă pe deşteptul şi este înfundat de Ion Diaconescu.
“Domnule Diaconescu, PNDL este program de dezvoltare rurala, NU municipala. Informati-va, nu mai faceti greseli! CTIȚI LEGEA! Citiți Legea… Deci nu eu am suntat politic, ca n-aveam cum. Eu inteleg sa citesc si printre cuvinte ce ati vrut sa spuneti… Am ocolit un pic legea si a beneficiat si municipiul prin efortul meu. Dar nu suntare politica, ca aia-i cu totul altceva. Adica trebuie sa fim extrem de rigurosi cand facem afirmatiile si sa citim ce inseamna fiecare program si fiecare lege”, declară Bădălău.
Înțelegem din declarație că Bădălău a citit legea şi că se şi contrazice ca un bulimic al ideilor tâmpe. Pe de o parte mănâncă un… spunând că el nu are cum să intervină politic, când vine vorba de a-l faulta pe Barbu, pe cealaltă parte-şi bagă ”degetele pe creier” ca să vomite alt… spunând că a intervenit, când vine vorba de a-l fi ”ajuta” pe Barbu. Peste asta, mincinosul Bădălău este demascat pentru a nu ştiu câta oară ca fiind analfabet funcțional. Susține că a citit legea iar Ion Diaconescu arată că nu a înțeles-o. Deci Bădălău este şi mincinos şi analfabet funcțional. Iată ce spune legea pe care Bădălău susține că a citit-o dar pe care arată că nu a înțeles-o, tipic analfabetului funcțional.
“PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.
Cea de-a doua etapă a programului finanțează 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investiții sunt alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament.” Peste asta, Ion Diaconescu mai arată în articolul său că şi alte municipii şi oraşe au beneficiat de PNDL 2.
Bădălău, prin minciunile pe care le spune şi prin analfabetismul funcțional de care dă dovadă arată că nu doar România, la nivel de Guvern, ci şi județul Giurgiu sunt ambele conduse parcă după urechea muzicală a unui toboşar surd. Nimic nou dar Bădălău face eforturi să întărească ideea.

Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *