Atacul la justiție – o nouă formă de răzvrătire a paraziților

În istorie există două feluri de răzvrătiri: ale exploataților și ale paraziților.

Asta spunea Cioran îndemnându-ne să nu le confundăm. La noi, de 27 de ani, răzvrătirile paraziților au fost și sunt mai des întâlnite decât societatea ar trebui să permită, asta dacă societatea își dorește măcar o timidă umbră de normalitate în deșertul însorit al absurdului.

PSD, în mod cert, de când a preluat guvernarea își arată intențiile de răzvrătire, o răzvrătire a paraziților penali. Dragnea a încercat de la bun început să strecoare tot felul de aiureli care să-i ușureze oarecumva situația. Ba o ordonanță prin mâinile lui Iordache și ale lui Grindeanu, ba o contestație pe la CCR prin mâna sclavului supus Ciorbea, ba insistențe să treacă tot felul de legi prin Parlament.

Protestele majore iscate de ordonanța 13 l-au cam făcut, pentru o perioadă, să-și ”piardă compasul” în timp ce folosea harta turistică a litoralului brazilian pe post de hartă tactică. Astfel, încolțit fiind, a scos la înaintare martirii PSD. O ceată de idioți utili și servili din care Dragnea să scoată câte unul la înaintare cu câte o idee ce-i folosea și care să-și ia ”na-na la poponeț” de la Dragnea pentru că, vezi-doamne, PSD nu-i, domnule, de acord cu așa ceva. Astfel au apărut în spațiul public, din ce în ce mai agresivi, un Rambo de Piața Victoriei, Cătălin Rădulescu, un sinistru nemernic gen Codrin Ștefănescu, un Șerban Nicolae cu anvergura intelectuală și chiar aspectul specifice unui Landrace belgian dar cu o doză de tupeu pe care o mai întâlnești poate doar la oripilanta făptură numită Bacalbașa. Toți, rând pe rând, au fost sancționați pentru atitudine, declarații sau acțiuni devenind, astfel, eroii partidului care vor primi 72 de contracte virgine cu statul de la Dragnea pentru că au purtat și detonat, fiecare la momentul dorit de hamsterul lui Liviu Brazilianu’, veste de sinucigaș cu dezincriminări, grațieri, limite tolerabile de luat mită, atacuri la DNA și Kovesi și altele asemenea.

Iată că a venit rândul unui alt idiot util să facă circ în numele cocotierilor lui Dragnea. Liviu Pleșoianu este talibanul care acum se detonează strigând din rărunchi „Hamster Akbar” ba pe la emisiuni la TV Șantaj 3, ba prin fața sediului DNA, însoțit de toată tinerimea apusului… vârstei.

Desigur, noi, trăzniți de culmile nesimțirii ce ne stă în față, îngrijorați pe bună dreptate de soarta justiției, uităm să ne îndreptăm privirea și către alte zone la fel de importante mai cu seamă către economie. Tinerimea lui Pleșoianu este fericită că ia 10 lei la pensie, bugetaru-i fericit ca ia 10 lei la leafă, asistatu-i fericit că… așa-i el iar noi pare-se că nu realizăm proporțiile jafului care se desfășoară chiar sub ochii noștri. ”Ne râdem” de hamsterul lui Dragnea și ăștia ne bagă serios mâna în buzunare și ne iau veniturile din muncă să le împartă cu alde Floricica dansatoarea, biata de ea, și să mai aibă și ei de cumpărat un hotel pe la Mamaia.

Luis al XIV-lea justifica cenzurarea piesei lui Moliere, Tartuffe, pe motiv că ar fi prezentat o periculoasă asemănare între viciu și virtute însă cum faci să-i explici „Pesedistului” lui Dostoievski că a fugi de pușcărie meritată nu-i, sub nicio formă, o virtute?

C.D.

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *