Bădălău ”ecologistul” și pădurile de aur.

S-a găsit ecologism la senatorul PSD Niculae Bădălău!
Cum era de așteptat, pe valul de știri false bazate pe poze cu trenuri cu lemne trebuia să ia cuvântul și senatorul PSD Niculae Bădălău.
Ministrul Mediului a spus foarte clar că azi există tăieri LEGALE de lemn și că NU a existat de la începutul anului niciun export de lemn. În egală măsură, niciun alt ministru, din 2012 până azi, nu a făcut progresele pe care ministrul liberal Alexe le-a făcut, în doar câteva luni de mandat, în ceea ce privește stoparea defrișărilor ilegale iar un exemplu este reprezentat de eforturile făcute în sensul operaționalizării SUMAL. Senatorul Bădălău, în nota-i tipică de analfabet funcțional sau în cealaltă notă tipică lui, de mincinos, confundă, din lipsa capacității de a înțelege sau intenționat, tăierile legale cu exportul și acuză, cu tupeul coțcarului de colhoz, Guvernul Orban pentru, atenție, goliciunea munților întrebând ”cine golește munții de arbori?”.

Înainte de a vă oferi un exemplu punctual de interes demonstrat de senatorul PSD Niculae Bădălău, îi reamintesc acestui impostor mincinos faptul că în istoria recentă, din 7 Mai 2012 până în Noiembrie 2019, Partidul Social Democrat a deținut controlul asupra Ministerului Mediului și aspura Ministerului Apelor și Pădurilor, în ordine cornologică, prin următorii: Victor Ponta ca prim-ministru din partea PSD, Vasile Dâncu ca viceprim-ministru din partea PSD în guvernul Cioloș, Sorin Grindeanu ca prim-ministru PSD, Mihai Tudose ca prim-ministru PSD, Vasilica Dăncilă prim-ministru PSD, Rovana Plumb ca ministru al Mediului PSD, Grațiela Gavrilescu ministru al Mediului ALDE-partener de guvernare al PSD, Daiel Constantin ministru al Mediului ALDE-partener de guvernare al PSD, Adriana Petcu ministru al Apelor și Pădurilor din partea PSD, Doina Pană ministru al Apelor și Pădurilor din partea PSD și Ioan Deneș, ultimul ministru al Apelor și Pădurilor din partea PSD până în Noiembrie 2019. În aceste condiții, domnule Bădălău, nu pe Costel Alexe trebuie să-l întrebați ”cine golește munții” ci pe colegii dumneavoastră din PSD.

Să ne amintim, însă, că senatorul PSD Niculae Bădălău a fost anul trecut, în calitate de senator PSD și de ministru al Economiei în Guvernul PSD-Dăncilă, unul dintre cei mai înverșunați politicieni în promovarea Legii minelor. Ce dorește, concret, Legea minelor susținută și agresiv promovată de Niculae Bădălău, pentru suprafețele împădurite ale României? Pe scurt, unde Codul Silvic spune că pentru a scoate un hectar de pădure din fondul forestier, un privat trebuie să împădurească 3 hectare de pășune intervine Bădălău, prin Legea Minelor, și face ca, de exemplu, firmele din domeniul minier să compenseze despădurirea cu o rată de unu la unu, adică să împădurească doar 1 hectar, nu 3 hectare, pentru fiecare hectar defrișat. Proiectul de lege a fost ”lucrat” vreme de doi ani de zile de sub pavăza PSD, același PSD din care același Bădălău face parte. Vă mai dau doar un exemplu de măsură luată de PSD care ”vine în sprijinul protejării pădurilor României”. Guvernul PSD a lăsat pădurarii să se lupte cu mâinile goale cu hoții de lemne. Mai exact – prin adoptarea, HG 11/2018 (care conține normele de aplicare ale Legii 295/2004) – Executivul i-a obligat pe pădurari să renunțe la armele de tip AKM. Asta se petrecea în timp ce pădurari erau nu doar agresați de hoți ci chiar uciși, până acum avem nu mai puțin de 8 pădurari, posibil mai mulți, uciși de hoții de lemn din 2018. Desigur, asta nu-l oprea pe Bădălău să încerce să schimbe regimul armelor și munițiilor, în sensul relaxării anumitor cerințe, după ce i-a fost furat un pistol Beretta, 9mm, din cauză că Bădălău nu a respectat condițiile de depozitare.
Așa stau lucrurile, pe scurt, cu cel care acum se preface preocupat de soarta pădurilor României!

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *