Bădălău în criză… politică.

Criza politică invocată de domnul Bădălău este una generată și întreținută de PSD încă din 2016. Și-au numit un guvern pe care tot ei l-au demis prin moțiune de cenzură, guvernul Grindeanu. Și-au numit al doilea guvern pe care, tot prin moțiune de cenzură, tot ei l-au demis, guvernul Tudose. Au numit un al treilea guvern care a ținut România într-o constantă criză politică prin deciziile luate de Dăncilă, atacul la justiție, atacul la mediul de afaceri, atacul la însăși esența instituțiilor statului, prin urmare, singura formațiune politică care menține România captivă într-o criză politică constantă este PSD. Domnul Bădălău consideră toxica alianță PSD-Pro România a fi suficient de legitimă în Parlament pentru a primi ceea ce PSD își dorește cu tărie, accesul la banii publici. Domnul Bădălău omite din raționament faptul că, din punct de vedere constituțional, PSD nu deține singur majoritatea care să-i ofere asemenea privilegiu, de a putea singur susține o propunere de premier, iar din punct de vedere moral structura politică pe care azi Parlamentul o are nu mai reflectă dorința românilor.
Este cumva ridicol să auzi că domnul Bădălău vorbește despre colaborare loială între instituții în condițiile în care PSD și-a concentrat mare parte din eforturi spre acapararea instituțiilor și aservirea acestora intereselor baronilor locali PSD și partidului. Pe de altă parte, PSD nu are nicio legitimitate să vorbească despre democrație fiind partidul care, aflat la guvernare, a folosit gaze lacrimogene, gloanțe de cauciuc și bastoane pentru a înăbuși o manifestație pașnică, o expresie esențială în democrația pe care domnul Bădălău, chiar cu un grad de nerușinare, o invocă în discursul său mincinos.
Partidul Național Liberal nu se teme, așa cum PSD se teme, să se întoarcă la electorat, electorat care prin vot in cadrul alegerilor anticipate să restabilească, conform dorinței lui, structura politica a Parlamentului României, instituție vitală în democrație, instituție, din păcate, azi acaparată de niște baroni locali ai PSD și folosită ca unealtă pentru atingerea infamelor lor obiective personale care nu au nicio legătură cu românii, România și interesele românilor.

Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *