Senatorul PSD Bădălău nu-i doar ”Statutul” ci și ”Statul paralel”-PSD Giurgiu-Minciuni, amenințări și manipulare pentru PUTERE în partid

În urmă cu aproape două săptămâni aflam că există în Giurgiu un zvon conform căruia senatorul Bădălău i-ar fi făcut, direct sau prin interpuși, o plângere penală fiului consilierului județean al PSD, doamna Aurelia Dobre. Miza, conform zvonurilor, ar fi fost intimidarea Aureliei Dobre pe care tot gura lumii o plasa ca favorită la preluarea funcției de președinte CJ Giurgiu, detronându-l pe finul lui Bădălău, Marian Mina. Repet, acesta este un zvon care circula, nefiind confirmat dar nici infirmat în vreun fel până acum. Am refuzat să cred asta în acel moment, am refuzat să cred părându-mi imposibil să fie adevărat așa ceva deși cunosc clar faptul că astfel de practici de intimidare au fost și sunt folosite împotriva adversarilor politici ai lui Bădălău și ai finului său, Marian Mina, și împotriva celor mai incomozi dintre giurgiuveni. Nu am putut să dau crezare unui astfel de zvon încă neconfirmat (dar nici infirmat) gândindu-mă și că astfel de practici de intimidare nu ar putea fi folosite împotriva oamenilor din propriul partid pentru că ar risca să îi transforme din oponenți în viața politică în reali dușmani în viața de zi cu zi.
Azi, după conferința de presă a lui Răzvan Cuc, nu știu dacă acel zvon nu ar avea cumva în el și un sâmbure de adevăr deoarece iată ce a declarat Răzvan Cuc:

„Un coleg din cadrul PSD, în persoana lui Cristi Matei, a făcut o plângere penală domnului Călin Popescu Tăriceanu pentru a-i înceta mandatul senatorului Marciu (n.a. Cristian Marciu, senator PSD și unul dintre cei mai vechi social- democrați giurgiuveni). Domnul Bădălău ne-a spus că știa de două săptămâni, că i-a spus domnul Matei și că el n-a avut ce să facă ca să-l oprească. Acum, încă o dată, noi (n.a. Cuc, Andrei și restul PSD-iștilor giurgiuveni) nu cred că suntem copii veniți de la grădiniță și cred că lucrurile astea nu se fac între colegi și nu este numai domnul Marciu care a avut parte de asemenea practici, au avut și alții parte de controale și așa mai departe în condițiile în care nu te aliniezi domnului Bădălău.

Practic, declarația lui Răzvan Cuc arată că Bădălău a tolerat, dacă nu chiar încurajat sau, mai grav, comandat, o plângere penală împotriva aliatului său de la guvernare, Tăriceanu, pentru a-l forța pe ALIATUL său să înceteze mandatul COLEGULUI său de partid, Cristian Marciu. Realizați ce înseamnă asta? În aceste condiții, senatorul Bădălău a tolerat, dacă nu a încurajat sau chiar comandat, folosirea mijloacelor despre care Partidul Social Democrat acuză că sunt folosite de neobositul și în toate vehiculatul ”Stat paralel”. Plângeri penale la comandă politică care au scopul precis de a anihila politic oameni incomozi. Culmea este că aceste practici sunt folosite nu împotriva adversarilor politici declarați, nu că așa ceva ar fi scuzabil, ci împotriva aliaților și, mai mult, a colegilor din propriul partid. Domnule Dragnea, știați că domnul senator Bădălău ”face pe Statul paralel”? Dragi membri ai PSD Giurgiu, știați că senatorul PSD Bădălău, cel pe care l-ați votat, recurge la asemenea practici împotriva oamenilor vechi din PSD, oameni pe care dumneavoastră îi respectați? Sunt acestea acțiunile unui ”mare om politic”? Nu! Acestea sunt acțiuni pe care le poate întreprinde doar un om lipsit de verticalitate, lipsit de caracter și care este în stare de orice josnicie pentru a-și atinge scopul, și nu discutăm despre un scop măreț, despre, vorba aceea, ”interesul național”. Nu, discutăm despre un scop personal, acela de a rămâne la putere în PSD Giurgiu. Că dacă făcea asta ca să lege Giurgiu cu autostrăzi de Iași, Arad, și Constanța poate că ziceam… ”scopul este măreț! Nu îmi place metoda dar rezultatele sunt fenomenale!”. Nu, omul vrea doar să aibă control asupra PSD Giurgiu. Atât!

Mințind ”poporul” cu ”pesedizorul”.

Circul început de cu multă vreme în urmă, a ajuns la apogeu acum. Bădălău, salvat de gura Gabrielei Firea, s-a văzut iar intrat puțin în cărțile pentru păstrarea puterii în PSD Giurgiu. Astfel, după cum știți, pe data de 10 Septembrie a hotărât că pe data de 13 va fi reales. Barbu a contestat decizia, a venit cu argumente statutare și bazate pe deciziile luate la centru, decizii aplicabile și filialei Giurgiu nu doar celorlalte filiale PSD din țară. Printre altele, Barbu a acuzat că Bădălău l-a mai dat o dată afară din partid. Bădălău a venit repede cu replica spunând că nu-i adevărat, Barbu minte. Azi, Opinia giurgiuveanului publica documentul de mai jos care arată negru pe alb că…. Bădălău MINTE. Bădălău l-a exclus pe Barbu din PSD. 

Tot ieri, Nicolae Barbu invoca prevederile statutare și ale directivelor clare transmise de PSD central pentru organizarea alegerilor. Marian Mina s-a grăbit să-l ia peste picior pe primarul Barbu, într-un stil care arată clar că, pentru că nu are stofă de politician, Mina nu are decât să se dea în stambă politic. Astfel, Mina îi replica ștrengărește lui Barbu că-l invită să-i dea el statutul nou că Barbu l-o fi citit pe ăla vechi. Bădălău, tot ieri, a combătut afirmațiile lui Barbu spunând iar că Barbu minte și că nicăieri în statutul PSD nu scrie nimic despre ceea ce Barbu vrea să facă.  Iată că… Bădălău MINTE iar.

Conform lui Răzvan Cuc, Bădălău a prezentat în ședința de pe data de 10 Septembrie direct norma de reprezentare gata întocmită spunând că ”statutul este el, el știe formula de calcul”, după cum declara Cuc. Bădălău avea, însă, OBLIGAȚIA de a supune aprobării Formula de calcul după care urma să se calculeze norma de reprezentare. Statutul PSD și directiva de la centru NU spun că ”formula de calcul se știe de către Bădălău și lăutarii lui”. Peste asta, Statutul este încălcat la articolul 52 litera alineatul 6 și articolu 61 alineatul 3 care spun că: Art.52/6. ”Adunarea Generală de pe raza teritorială a secţiei de votare are următoarele atribuții: […] 6. alege delegații la Conferința organizației locale.” . Art.61/3 “Adunarea Generală sau Conferința organizației locale are următoarele atribuții: […] alege delegații la Conferința județeana sau de sector, după caz;” Pentru conformitate, am consultat și statutul vechi al PSD, cel despre care Mina spunea că Barbu-l citește, și am constatat că, de exemplu, la articolul 52 al vechiului statut al PSD se vorbește despre Biroul organizației de pe raza teritorială a secției de votare. Prin urmare, poate că Barbu ar trebui să-i dea lui Mina ”lectură suplimentară”

Dar MINCIUNILE și manipulările lui Bădălău nu se opresc aici pentru că acesta a ascuns directivele primite de la structurile centrale de conducere a PSD Giurgiu. A ascuns aceste directive pentru a putea MINȚI și în legătură cu urgența cerută de centru pentru organizarea alegerilor. Fie domnul Bădălău nu a citit tot textul, fie Marin Anton știe ceva când îi spune că este analfabet funcțional. De ce? Pentru că Bădălău a susținut că președintele filialei Județene trebuie ales cel mai târziu pe data de 10 Octombrie dar din documentul pe care l-a ținut ascuns față de colegii săi reiese clar că directiva de la forurile superioare este ca președintele filialei județene să fie ales în perioada 10-30 Octombrie. Nici pomeneală de urgența clamată de Bădălău. Bădălău a ascuns acest document membrilor de partid, colegilor și partenerilor săi din PSD Giurgiu, celor pe care trebuie să-i îndrume, celor care trebuie să aibă încredere în el, celor pentru care trebuie să fie un exemplu de urmat. A ascuns documentul și a MINȚIT. Ce caracter are un astfel de om? Mai jos puteți vedea documentul pe care Răzvan Cuc l-a obținut de la alte filiale județene ale PSD și nu cum ar fi fost normal, de la președintele interimar, Bădălău.

”I-am solicitat domnului Bădălău să ne spună exact care este corespondența pe care o are cu centrul vis a vis de organizarea alegerilor, i-am spus că nu înțeleg de ce grăbește alegerile” a declarat Răzvan Cuc. Desigur, nu a primit niciun răspuns. ”Bădălău are tendința de a minți și de a ascunde adevărul nu numai față de primari ci și față de locuitorii municipiului și județului Giurgiu”, a mai declarat Răzvan Cuc, o declarație care vine să susțină ceea ce eu spun de multă vreme. Bădălău vă MINTE!

Declarația de azi a lui Răzvan Cuc vine și confirmă și alte lucruri pe care le-ați citit pe Giurgiu-acid, cum ar fi faptul că Bădălău l-a faultat pe Răzvan Cuc atunci când Cuc și-a pierdut funcția de ministru al Transporturilor. ”Singurul care s-a ridicat și a aplaudat a fost Bădălău! În timp ce lumea mă felicita pentru activitatea de ministru, singurul care a declarat că nu a fost mulțumit a fost Bădălău!”.
Răzvan Cuc confirmă și ceea ce am spus în repetate rânduri:  PSD Giurgiu, sub conducerea lui Bădălău-Mina-Bădălău (în ordinea urcării pe scaun), a instaurat dictatura nepotismului în administrarea județului. ”Am văzut că au pus acolo, la intrare, un nou început. Care nou început? Avem un nou candidat ca să avem un nou început? Vine altcineva să conducă partidul? Nu! Tot ei îl vor conduce, la fel, cu rudele în funcții diferite în deconcentrate și așa mai departe”. Sau mai spunea Răzvan Cuc ”Toată administrația s-a umplut de rude”
Răzvan Cuc a fost întrebat dacă ia în calcul să părăsească PSD. Răspunsul a fost unul elegant spunând că nu se va îndrepta împotriva partidului dar va lua în calcul să activeze ca independent în situația în care statutul este încălcat flagrant fără a se lua măsuri.

”În Giurgiu suntem ca la o petrecere cu lăutari, mai dai 500 de lei mai cântă ăla ”Eu sunt șeful”, așa se conduce acum PSD Giurgiu acum”, a declarat Cuc.

Întrebat cum va acționa în situația în care alegerile vor fi invalidate și, prin urmare, reluate, Răzvan Cu nici nu a așteptat să audă întrebarea până la final și a răspuns ”Candidez!” revenind cu o completare ”Dar, în cazul în care vor fi invalidate aceste alegeri, conducerea centrală ar trebui să desemneze un nou președinte interimar pentru că am văzut cum se desfășoară alegerile sub conducerea domnului Bădălău”  

Așa stând lucrurile, propun să-i urăm succes domnului Bădălău și să-i transmitem felicitările noastre pentru cucerirea funcției de președinte al organizației județene Giurgiu a Partidului Social DEMOCRAT

Ciprian (nedemocratu’) Danciu

 

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *