Barbu (PSD) nu are nicio scuză, bine că măcar Măroiu(PNL)îi găseşte!

Primarul municipiului Giurgiu, Barbu(PSD), se lăuda de curând cu două proiecte pe fonduri europene. Unul pentru achiziționarea unei nave de transport persoane în valoare de 400.000 euro şi un altul pentru adaptarea unei nave primite de la Poliția de Frontieră şi transformarea acesteia în muzeu şi sală de conferințe, proiect în valore de… 700.000 euro. Ce proiecte de infrastructură, ce modernizare a iluminatului public sau introducere de iluminat public, de exemplu? Nu nene… 500.000 să pună boscheți si lumini la Cetatea Giurgiu, 700.000 să MODIFICE o navă si 400.000 să achizitioneze o alta. Mărețele realizări ale primarului Barbu.

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu (PSD), este în funcție fără întrerupere din Iunie 2012. Asta înseamnă că Barbu(PSD) are la dispozitie toate pârghiile necesare dezvoltării municipiului Giurgiu de circa 6 ani şi 8 luni. În toată această perioadă de 6 ani şi 8 luni NIMIC în Giurgiu nu arată a dezvoltare iar primarul s-a dovedit incapabil să rezolve până şi cele mai stringente probleme ale municipiului, mai mult, din câte înțeleg îndatorând substanțial Primăria Giurgiu!

Primarul Barbu NU are nicio scuză pentru felul în care municipiul Giurgiu arată azi din toate punctele de vedere!

În aceste condiții, la PNL Giurgiu se găseşte o persoană care se încăpățânează să-l scuze pe primarul PSD Barbu. Cine? Nimeni altul decât Marian Măroiu, preşedinte PNL Giurgiu filiala municipală. Ba că nu-i dă voie Bădălau lui Barbu să facă, ba că-l încurcă Marian Mina, ba că Barbu a fost, citez, ”şuntat tot timpul”, ba că, ce să vezi, este şi vina PNL pentru cum arată azi municipiul.
Dar acestea-s metehne vechi ale unui PSD-ist ”pur sânge”.
În 2008, candidând din partea PSD pentru primăria Giurgiu, Marian Măroiu îl critica dur pe Lucian Iliescu, atunci primar PNL, alegeri pe care Măroiu le-a pierdut, Iliescu administrându-i o bătaie electorală ”soră cu moartea”, nu aşa cum acum ne povesteşte Marian Măroiu că ”puțin mi-a lipsit să-l inving”. Iliescu-PNL-13.599 voturi, Măroiu-PSD-6.049(sursa datelor site AEP) adică nici măcar aproape. La mai puțin de doi ani după ce Iliescu-l tăvalea electoral, Marian Măroiu se înscria în… PNL spunând atunci ”Ţin să îi mulţumesc d-lui primar Lucian Iliescu, care a dat dovadă de multă înţelepciune”. Excluderea din PSD a fost una motivată şi aplaudată atunci chiar de Barbu, şi el în PSD, Măroiu trăndându-şi partidul şi votând în Consiliul Local împotriva liniei stabilite de partidul care l-a pus acolo. Cam ce face acum în PNL nefăcându-i primarului Barbu nici măcar o observație referitoare la vreo eventuală asocierea cromatică mai puțin fericită între sacou, cămaşă şi cravată, dar să-i mai atragă atenția asupra problemelor nerezolvate legate de municipiul Giurgiu. Asta în calitatea lui de autoproclamat candidat al PNL la primăria Giurgiu.
De ce? Voi reveni cu informații serioase referitoare la motivația sa dar, până atunci, aşa cum am criticat consilierii județeni liberali pentru lipsa de opoziție la PSD în CJ, trebuie să amintesc şi de lipsa de opoziție la PSD la municipiul Giurgiu manifestată de inexistența dorințeie preşedintelui PNL Giurgiu, Marian Măroiu, de a îl mustra politic pe primarul PSD Barbu asta chiar dacă motive sunt cu sutele. Dar cum să ne permitem noi, liberalii, să-l deranjăm pe primarul PSD?

În aceste condiții Marian Măroiu trebuie întrebat: ”Dacă Barbu de la PSD ştie să facă, vrea să facă şi chiar ar face dacă nu ar fi ”şuntat” de ai lui, de ce să mai fiți candidat al PNL şi să nu-l susțineți pe Barbu de la PSD? Nu-i păcat să încurcați aşa minune de primar ce a dat PSD municipiului?”

Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *