Ce urmărește Toma Petcu? Cât de bine-i este lui Marian Mina?

Bomba serii vine pe surse din Bucureşti.
După cum ştiți, în această seară Ionel Dinu este invitatul lui Rareş Bogdan la emisiunea „Jocuri de putere” pentru a continua subiectul început aseară, lacul la care râvneşte Bădălău, Belina II. Ei bine, Ionel Dinu pare să fie omul zilei în județul Giurgiu şi am convingerea că nu puțini au fost cei care de ieri noapte până azi l-au sunat pe Dinu să-l roage să zică şi de ”aia” şi de ”aialaltă”, şi de ”n-am butelie” şi de ”n-am apă caldă”, fiecare cu ce-l doare şi cu ceea ce el crede că este o problemă de care trebuie să afle toată țara. Dar… Marian Mina, mă gândesc eu, nu este acum într-o postură tocmai confortabilă.
Surse demne de toată încrederea mi-au transmis că azi Ionel Dinu a băut o cafea la un local din Bucureşti. Nu, asta nu ar fi o ştire şi nici nu ar trebui să-l incomodeze pe Marian Mina tabieturile lui Ionel Dinu. Ceea ce este o ştire, şi este una chiar incomodă pentru Marian Mina, este faptul că Ionel Dinu nu a băut cafeau singur ci cu nimeni altcineva decât cu Vasile Mustățea, fostul preşedinte CJ Giurgiu, şi cu domnul Anculescu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă. Nimic ieşit din comun dacă ar bea o cafea împreună doar că Ionel Dinu nu ştie doar să vorbească mult ci ştie să-i şi asculte pe oamenii care-i dau informații şi, peste asta, mai are şi memorie bună. Abia după aceea intervine ”problema” generată de faptul că… vorbește mult și… că va vorbi la oră de maximă audiență la un post de televiziune național.
De aici deduc că Marian Mina nu se simte tocmai confortabil mai ales că… nu înțeleg ce anume urmăreşte Toma Petcu în toată această tevatură, cei doi fiind la cafele cu Ionel Dinu nu doar cu binecuvântarea şefului ALDE ci chiar la îndrumarea sa, probabil. Ce joc face Toma Petcu? Ce a transformat butoiul cu pulbere din PSD Giurgiu într-un butoiaş cu miere pentru ALDE Giurgiu? Rămâne de văzut dar, până atunci, chiar dacă s-ar implica doar ca gest de răzbunare pentru funcția de ministru pierdută din cauza şefuților PSD Giurgiu, Toma Petcu ar fi de înțeles, oarecum. Doar că… sunt sigur că are şi alte interese care-l vizează direct pe Marian Mina în calitatea lui de încă președinte CJ Giurgiu.

 Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *