Circ pe tema emisiunii TVR – ”cum să justifici inițiala S”

De ce atât de mult spectacol și circ în jurul emisiunii difuzate de TVR în noaptea dintre ani? O emisiune de care marea majoritate a românilor nici nu ar fi știut fără acest circ.
A rămas Bulai fără cauză? Trebuie Teniță să-și justifice existența mai departe de interzicerea horoscopului? A ajuns USR în schema guvernamentală și nu prea are nimic concret de pus pe masă astfel încât să-și justifice „s-ul” din USR? Nevoia asta de a primi cumva o validare din partea publicului nu face decât să-mi arate că oamenii sunt nesiguri pe ei și că nu sunt dispuși să acționeze normal și moral într-un anumit sens dacă nu există și o acoperire media de care să beneficieze. Aveți nevoie de motive? Le aveați deja. Aveați motive mai mult decât suficiente și fără a risca să-i transformați în victime ale „regimului opresiv” pe turnătorul la securitate Mugur Mihăescu și pe bugetofagul Dan Bittman. Crede vreunul dintre voi că va primi statut de erou salvator național? Vă înșelați, Grădea va fi uitată la maxim o săptămână după ce va fi debarcată iar asta mă sperie pentru că voi, în loc să vă ocupati de lucruri cu adevărat serioase, veți începe iar să căutați mărunțișuri pe care să le exploatați, doar-doar vă va numi careva „salvatori”.
Shimbarea Doinei Grădea de la șefia TVR este o chestiune de normalitate care a apărut ca o necesitate cu multă vreme în urmă iar decizia nu trebuie decât a fi luată ori nu pre-validată de opinia publică. Episoade precum invitarea lui Dragnea în campanie electorală la emisiunea Viața satului. Salariile de peste 5500 euro pe care le primesc lunar din banii noștri niște, o spun cu toată responsabilitatea, nulități absolute precum Ionuț Cristache, realizatorul unei emisiuni cu o audiență care nu justifică nici curentul electric consumat pentru realizare, dar care ne este prezentat cu statutul de vedetă TVR. Plăți destul de mari către Ion Cristoiu, Marius Pieleanu, Radu Soviani sau Mircea Dinescu și alții ca ei. Decizii cel puțin controversate în ceea ce privește modificarea grilei de program, decizii precum eliminarea din grilă a emisiunii Starea nației a lui Dragoș Pătraru, moment care a arătat încă o dată că misiunea TVR este aceea de a fi goarna PSD. Momentul epic al difuzării interviului lui Cristoiu cu penalul fugar Sebastian Ghiță. Lipsa de soluții pentru o necesară reformare a TVR dar și lipsa justificărilor concrete pentru a menține o grilă de personal de aproximativ 2500 de salariați, unii chiar glumeau spunând că TVR are mai mulți angajați decât telespectatori. Capac ar pune ancheta publicată de Dragoș Pătraru care a arătat o serie de abuzuri inimaginabile comise de Doina Grădea. Acestea toate sunt așa… pe scurt, din ce îmi amintesc.
În aceste condiții de ce mai trebuie să caute cineva acum, azi(mă rog… de ieri începând) o justificare pentru a o debarca pe Grădea? Doar pentru a justifica superficial un „S”?

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *