Cuc duce România sub o țară africană în curs de dezvoltare.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a adoptat cu deosebit succes stilul de lucru al Gabrielei Firea. Nu face nimic (bun) dar are gură bogată. 

De curând apărea în mediul online cu un filmuleț. Cum certa el constructorii, cum îi arăta el cu degetul şi ce-i mai amenința… şi ce-l mai aplaudau țuțerii… Ai fi zis că mâine umple țărişoara de asfalt. Departe de fațada asta, specialiştii pe care-i conduce dau cu el de pământ susținând în cor că este incapabil să conducă un asemenea minister. Şi chiar mai departe de asta, suntem supuşi unui jaf ordinar.
Autostrada Sibiu-Piteşti este un proiect prea mult întârziat. Uite că a venit Cuc la minister. Cu o lungime de aproximativ 123 de kilometri, Sibiu-Piteşti a fost inițial evaluată la un cost total de aproximativ 1,6 miliarde de euro asta însemnând undeva la 13 milioane de euro preț pe kilometru cu 4 benzi pe sens. Un preț oarecum rezonabil. Dar ce să vezi? PSD a realizat că firmele de casă trebuie îngrăşate acum, cât timp se poate, astfel că… aproape au dublat prețul. Da, profesionistul Cuc al lui Bădălău, între două parade la camere, parafează un preț record pe kilometru de autostradă, de aproape 28 milioane de euro pe kilometru, astfel valoarea totală a proiectului ajungând la 3,34 miliarde de euro.
Prin comparație, în anul 2012 în Kenya, un kilometru de autostradă cu 8(opt, nu patru) benzi ajungea să fie construit deja (şi nu doar estimat) la prețul de 7,1 milioane de… dolari adică aproximativ 6,5 milioane de euro.
În concluzie… ”cucul lui Bădălău” ne costă de 4,3 ori mai mult decât îi costă pe kenieni… alți cuci. 

C.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *