Dan Motreanu-Consilierii liberali au înregistrat o victorie pentru sănătatea giurgiuvenilor. Grupul PNL va urmări îndeaproape implementarea proiectului.

Județul Giurgiu are ocazia de a avea un aparat modern de radioterapie la Spitalul Județean Giurgiu. Ar fi unul dintre puținele astfel de aparate din România iar amendamentul consilierilor județeni ai PNL face posibil acest lucru. Referitor la acest aspect, președintele PNL Giurgiu Dan Motreanu declară:

„Mă bucură foarte mult faptul că amendamentul grupului consilierilor județeni PNL a fost adoptat. Este o importantă victorie a PNL Giurgiu pentru sănătatea giurgiuvenilor. Consilierii liberali au reușit să facă primul pas pentru achiziționarea acestui aparat de radioterapie atât de necesar. Așa cum am declarat ieri, votul pe bugetul CJ a fost condiționat de aprobarea acestui proiect iar consilierii PNL au votat azi aprobarea bugetului în pofida faptului că amendamentul propus de PNL pentru achiziționarea aparatului de radioterapie nu au fost alocate și sumele necesare ceea ce ne face să fim doar pe jumătate mulțumiți de rezultat. Astfel că PNL Giurgiu solicită ca la următoarea ședință a Consiliului Județean Giurgiu să fie prezentat un plan pe etape privind achiziționarea aparatului. De asemenea, PNL Giurgiu solicită imperativ o evaluare pentru depistarea tuturor posibilelor surse de finanțare. Dacă se vrea, surse de finanțare se găsesc. Trebuie doar să iți dorești să găsești soluții. Liberalii giurgiuveni, prin consilierii județeni care reprezintă PNL Giurgiu și alegătorii PNL, vor monitoriza atent și activ întregul proces de achiziționare a aparatului și de construire a spațiului necesar funcționării pentru a se asigura că acesta nu se va umple de praf într-un colț uitat de PSD în Consiliul Județean, același colț în care PSD a cam pus în ultima vreme și interesele giurgiuvenilor. Identificarea surselor de finanțare nu este tocmai cel mai greu lucru, se poate apela la finanțare prin Banca Mondială, se poate apela la fonduri europene, soluții există dacă interesul cetățenilor și totodată dreptul giurgiuvenilor la servicii medicale de calitate primează iar reprezentanții PNL Giurgiu vor uza de toate mijloacele avute la dispoziție pentru a forța ca acest drept să fie asigurat și ca acest interes să primeze.

Vă mai pot spune în privința aparaturii pe care PNL solicită imperativ ca CJ Giurgiu să o achiziționeze, că România este în deficit serios, în timp ce ar trebui să existe un astfel de accelerator la suta de mii de locuitori, în România avem unul la aproape un milion de locuitor. În aceste condiții, niciun efort nu este prea mare pentru achiziționarea aparaturii iar consilierii PNL se vor asigura că el va fi achiziționat iar o eventuală lipsă de interes pe această temă va fi făcută cunoscută cetățenilor deoarece, vă asigur, lunar grupul consilierilor liberali va cere informații clare despre stadiul proiectului.”, a declarat viitorul europarlamentar, Dan Motreanu, președintele PNL Giurgiu.

Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *