Dan Motreanu răspunde scrisorii deschise publicate de Eugen Tomac.

Recent liderul PMP Eugen Tomac transmitea o scrisoare deschisă liderilor PNL, USR și PLUS, cărora le propune o alianță de centru-dreapta în perspectiva alegerilor locale, la nivelul judeţului Giurgiu, cu scopul ca Niculae Bădălău să nu mai obţină nicio funcţie de reprezentare publică.

Prin declarația de mai jos, președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, transmite gândurile sale legate de propunerea lui Eugen Tomac.

Am văzut propunerea domnului Tomac și sunt încântat de intenția de a duce și în teritoriu buna colaborare pe care PMP, USR și PNL au arătat că o au în Parlamentul României.
Jignirile pe care baronul local Bădălău le aduce românilor plecați peste hotare, și în special româncelor, nu trebuie să rămână fără un răspuns ferm. Cred însă, ca o alianță de centru-dreapta doar pentru el, Bădălău este prea mult. Sigur, România are nevoie de o alianță a tuturor partidelor democratice, dar la baza căreia, pentru trăinicie și onestitate vis a vis de alegători, ar trebui să stea principii solide, valori, politici și viziuni administrative.
Bădălău și politicienii similari din PSD, împreună cu tot ceea ce ei reprezintă, vor fi trecuți de facto în „partea neagră a istoriei” doar dacă oferta noastră politică, atât din punct de vedere al resursei umane cât și din punct de vedere al politicilor, va fi suficient de bună astfel încât să câștige încrederea alegătorilor.
Bădălău va fi învins dacă giurgiuvenii vor trece peste temerile induse de domnia baronului PSD și vor ieși la vot fiind convinși că PNL și aliații săi vin în intâmpinarea nevoilor lor cu politici făcute în interesul comunităților locale or nu doar al unor cercuri restrânse din jurul baronului local. În egală măsură, înfrângerea lui Bădălău se poate realiza si dacă giurgiuvenii plecați peste hotare se vor întoarce în județ fie doar pentru a vota la alegerile locale, prin acest gest apărând onoarea lor și a familiilor lor dându-i baronului local Bădălău, o lecție mai mult decât meritată, o lecție pe care romanii i-au dat-o și la alegerile europarlamentare și in cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale, lecție din care Bădălău a demonstrat că nu a înțeles nimic.

Ciprian Danciu

Facebook: Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *