De azi spunem adio rețetelor compensate

Începând de astăzi medicii de familie nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate ca urmare a nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene. Aceasta nu este o glumă şi înseamnă că, începând de astăzi, medicii de familie nu vor mai elibera rețete compensate şi trimiteri şi nici măcar concedii medicale iar până şi consultațiile vor trebui să fie plătite de pacient. Plătite, desigur, din buzunarul propriu, aparte de contribuțiile lunare obligatorii. Medicii de familie au inițiat un dialog cu Ministerul Sănătății chiar de cu luni bune în urmă, au fost plimbați şi mințiți cu neruşinare de un ministru absolut incompetent al guvernului PSD-ALDE, Florian Bodog. Până la această oră se pare că ministru Bodog nu are nicio soluție iar medicii au rămas pe poziție ceea ce înseamna că orice serviciu va fi cu plată.
Desigur, ministrul Bodog, în stil PSD, ar putea să înlocuiască, pentru pacienții care nu-şi permit să platească, rețetele compensate cu sfinte rugăciuni, biletele de trimitere cu ”trimiteri la origini”, concediile medicale cu muncă silnică(cui pe cui se scoate), consultațiile la medicul de familie cu Google (şi aşa mai tot românul îşi pune un diagnostic folosind Google… ca nu cumva să-l păcălească ”doftoru’ ”) iar trimiterile pentru analize cu scop de prevenție cu urări de sănătate. Soluții sunt iar guvernul PSD, nesecat izvor de incompetență, le poate aplica cu celeritate pentru a se asigură ca poporul supraviețuieşte până la următoarele alegeri.
Hai, să fiți sănătoşi!

PS: Una din micile măgării ale canaliilor de la guvernare este aceea că tot pocinogul acesta a fost oarecumva blocat mediatic(PSD controlând cea mai mare parte a presei naționale) încă din faza inițială a negocierilor dintre Minister şi madicii de familie. De ce? Simplu, pacientul nu ştie ce se întâmplă şi cum s-a ajuns în această situație şi se duce la medic unde i se spune să plătească şi, desigur, va înjura spumuind medicul când, dacă ar fi informat, ar trebuit să ”mulțumească” lui Bodog şi guvernului PSD-ALDE.

Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *