Doamnă Dinu, ați semnat ”ca primarul” sau ”ca primărița”?

După cum bine ştiți, deputatul mitralieră, vârf de lance în lupta cu justiția, a depus noi aberații pe care le numeşte propuneri legislative. Printre altele, prin inițiativa lui Cătălin Rădulescu de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură se doreşte şi abrogarea articolului care incriminează folosirea abuzivă a funcției în scopul obținerii de favoruri sexuale. Din cei 39 de semnatari ai inițiativei 9 sunt femei iar între cele 9 o găsim şi pe doamna deputat PSD de Giurgiu, Elena Dinu. Sper că doamna Dinu, deputatul nostru de Giurgiu, a semnat cu ochii închişi, fără să citească această inițiativă legislativă. O astfel de lipsă de respect față de alegători, a semna legi fără să-ți pese ce anume conțin, ar fi scuzabilă față de alternativa care presupune că a girat conştient o asemenea aberație. Dacă doamna deputat Dinu a girat în cunoştință de cauză o asemenea nemernicie, tare sunt curios care i-au fost motivele. Ce anume a îndemnat o femeie, un medic, un om cu pretenții de politician în folosul cetățeanului să gireze o astfel de propunere? Pe lângă această halucinantă propunere mai găsim şi alte propuneri care nu uimesc, fiind vorba de inițiativa lui Cătălin Rădulescu. Alte nemernicii, semnate în semn de susținere şi de deputatul PSD de Giurgiu, Elena Dinu, ar fi propunerile ca pedepsele cu închisoarea de până la trei ani să se execute la domiciliu ca şi condamnările inculpaților care au peste 60 de ani sau care suferă de boli incurabile ori grave (observați nemernicia, ”incurabile ori… GRAVE” – un guturai grav se încadrează?), micşorarea pedepselor pentru darea de mită, darea și luarea de mită în numele altuia să nu mai reprezinte infracțiuni, abuzul în serviciu să devină faptă penală numai dacă paguba depăștește 200.000 de euro.
Păi ce ați făcut, doamnă Dinu? Ați semnat ”ca primarul” sau ca ”vreau să fiu primarul”? Sau dumneavoastră chiar considerați că o subordonată la locul de muncă, de exemplu, are eventual datoria de a întreține relații sexuale cu şeful dacă acesta o cere folosindu-se de poziție? Că dacă nu-l mai pedepsim…

Terente, că tot îl pomeneşte Tudose, nu s-a născut în vremurile potrivite pentru el. În zilele noastre ar fi avut chiar susținere parlamentară pentru tâlhărie şi… viol, culmea, chiar şi din partea femeilor.

Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *