Dragnea este Statul, Bădălău este Statutul (PSD)- a zis să fie și el ceva

Primesc mesaj: „Vezi *cob Barbone!”
Îmi spun „au dat dracii și-n ăsta. Mă trimite să-i văd știuletele lui Barbu” și răspund: Ce să văd? – Conferința lui Barbu. Zic ”aha!” și-mi văd de treabă pentru că în general, am mai spus-o, Barbu mă obosește plictisindu-mă în conferințele lui de minim o oră în care nu spune mai nimic chiar și atunci când mai spune câte ceva. Dar drăcușorul de pe umărul stâng îmi șoptea în ureche ”veeeezi ce zise ăla! Hai, știu că vrei! Este la un click”. Cum îngerul de pe umărul drept a fugit de mult după ce m-a anunțat în scris despre a sa apostazie, ”zic hai să-l ascult pe ăsta micu’ rămas”. Am urmărit conferința și am văzut un Barbu nervos, vizibil nervos. Am văzut un Barbu foarte hotărât care vorbește pentru prima dată în mod deschis, fără ocolișuri, despre conflictul din PSD. Am văzut un Barbu 100% poziționat împotriva lui Bădălău.După cum știți, Bădălău a decis alaltăieri că mâine are să fie președinte ales pentru 4 ani. Cum spuneam în articolul precedent, mie-mi pare a gest de disperare iar Bădălău nu a făcut decât să-mi confirme asta cu explicația cel puțin puerilă oferită pentru graba sa.
Sunteți la curent că la Comitetul Executiv Central al PSD s-a decis ca astfel de conferinţe judeţene ale partidului să fie organizate între 10 septembrie şi 10 octombrie 2018. Ţinând cont că pe 7 octombrie vom avea referendumul pentru familie, am hotărât să facem Conferinţa Judeţeană cât mai repede ca să avem timp să organizăm referendumul.” , spunea Bădălău continuând ideea puțin mai târziu cu ”Le-am spus că nu pot să periclitez referendumul”. Bă, ești nebun?!?! Mă, ce mare piesă în puzzleul ăsta al referendumului este Bădălău de nu se poate fără alegerile lui în PSD Giurgiu? Cum adică ”nu periclitez referendumul”. Nu se organizează dacă face Bădălău alegeri pe 6 Octombrie la PSD Giurgiu? Sau pe 29 Septembrie? Nu pot primarii, preoții, activiștii PSD să facă campanie de focul lui Bădălău? Băi neicușorule, mai că îmi vine să le reamintesc membrilor PSD Giurgiu creștinescul ”să nu-ți faci chip cioplit” și să le spun că încă nu s-a dat directivă de la BOR spre modificarea și completarea cu ”decât dacă-i chipul sfântului Bădălău, de alegeri făcătorul și de referendum țiitorul, să-i deie Dumnezeu lăutari și manele cu diaspora!”. Bine, nu este cazul să le transmit asta pentru că Bădălău fie este disperat fie este cazul să ne gândim serios ce dracului au votat ăia în Senat pentru că este posibil ca referendumul din 7 Octombrie să se organizeze, în fapt, în județul Giurgiu și nu în toată România, de către PSD Giurgiu și nu de către instituțiile statului.
Revenind la declarația lui Barbu, despre care v-am spus doar ce impresie mi-a lăsat nu și ce anume a conținut, pe scurt Barbu a spus că nu înțelege pentru ce graba lui Bădălău, Bădălău este dictator iar el, Barbu, nu acceptă să fie condus în asemenea mod, nu are nicio aspirație la vreo funcție în structura județeană și nici nu este implicat în scandalul pentru putere din PSD Giurgiu, scandal pe care l-a confirmat, Bădălău nu respectă statutul prin organizarea alegerilor în acest fel, Bădălău i-a răspuns lui Barbu cu ” pentru că așa vreau eu!” la întrebarea ”de ce în felul ăsta, fără respectarea statutului”, Bădălău l-a mai dat o dată pe Barbu afară din partid. Dar cea mai importantă afirmație a lui Barbu a fost următoarea: Nu văd de ce aș mai activa într-un partid atâta timp cât acest partid nu-și respectă Statutul
Într-un partid democratic și viu membrii de partid trebuie lăsați să-și spună cuvântul”, o idee pe care a reluat-o de câteva ori sub alte forme. Barbu a mai spus că o rezoluție adoptată  la nivel de municipiu a fost trimisă și la București, un act prin care Barbu anunță că nu va participa la alegeri cu delegații PSD filiala municipală Giurgiu pentru că delegații NU au fost stabiliți conform Statutului PSD. Practic Barbu l-a anunțat pe Bădălău nu doar că l-a pârât la centru și că va părăsi PSD dacă alegerile acestea vor fi validate de către centru dar și că membrii filialei municipale a PSD Giurgiu NU au statutar drept de vot nefiind validați de către filiala municipală or Bădălău insistă că sunt reprezentanți din municipiu prin TSD, OFSD și Organizația de pensionari dar, aceștia înainte de a fi în structurile menționate sunt membri ai filialei a căror eventuală calitate de delegați la Congres trebuie validată de filiala din care fac parte. Practic, membrii OFSD, TSD, și seniorii, fie nu votează, neavând statutar acest drept(nefiind validați) fie votează dându-i astfel un motiv în plus lui Barbu să conteste validarea alegerilor, spun un motiv în plus pentru că deja Barbu are motive solide să conteste aceste alegeri lucru pe care-l susțin nu pentru că a zis-o Barbu ci pentru că am făcut ceea ce nu mă vedeam făcând, am citit Statutul PSD. (da, m-a durut, îmi sângerau ochii, îmi tremurau mâinile, imprimanta a refuzat să printeze și mă tem să nu sufăr de stres post-traumatic în urma nesăbuitei acțiuni de a citi Statutul PSD). Mihai Dobre a anunțat și el că nu va fi părtaș la această mascaradă deci nici organizația PSD a orașul Mihăilești nu va trimite delegați, la fel ca și Barbu.
Însă, interesant este următorul aspect. Ceva ”nu-mi place” la candidatura anunțată de Bădălău. Nu, nu candidatura lui ci a lui Cărăpănceanu. Să vă explic ce ”nu-mi place.” Barbu și Dobre ar putea contesta lejer validarea alegerilor de mâine chiar dacă și-ar trimite delegați. Dacă Constantin Cărăpăncenu și-ar fi depus candidatura, așa cum susține Bădălău, Barbu și Dobre, două organizații mari, importante, organizații din două dintre cele trei orașe ale județuilui, nu ar fi avut niciun motiv să nu încerce să-l susțină pe Cărăpăncenu la aceste alegeri, jucând la două capete. Iese Bădălău? Au temei solid statutar să conteste alegerile. Iese Cărăpăncenu? Lasă-l pe Bădălău să conteste alegerile organizate de el, lasă-l să cadă în ridicol. Pe de altă parte, fără cele două organizații mari care ar fi putut să-l susțină, Cărăpăncenu să se expună de bună voie și nesilit de nimeni unei înfrângeri candidând din postura de ”nicio șansă”? Cărăpănceanu este și el un om vechi în PSD Giurgiu, influent, cu o imagine bună în partid. De ce să riște să-și deterioreze această imagine și să candideze? Ei bine, până mâine, în baza raționamentului de mai sus, eu susțin teoria conform căreia  președintele de la Ghimpați nu și-a depus candidatura, ba, mai mult, va boicota și el simulacrul acesta de alegeri în PSD. De ce să declare Bădălău că va candida Cărăpănceanu? Poate pentru că este încă în tratative cu el spre a nu fi Bădălău candidat unic, poate pentru că a fost primul nume pe care l-a putut spune încolțit de presă. Sau, dacă presupunerea mea este incorectă iar Cărăpăncenu și-a depus candidatura, asta ar însemna că Bădălău l-a tras de lângă Barbu, Cuc, Dobre&Co. Adică, posibil Cărăpăncenu să-i fi ”ars”. Rămân, totuși, la ideea că nu se încadrează nicăieri această anunțată candidatură.
Pe de altă parte, un lucru este cert: Bădălău ca președinte al PSD Giurgiu favorizează PNL Giurgiu și asta pentru că este clar faptul că Barbu, Dobre, Cuc, Alexandru Andrei, (poate) Cărăpănceanu se vor rupe de PSD Giurgiu neputând accepta postura de slugi ale lui Bădălău. Practic, PSD Giurgiu pierde în fapt primarul municipiului Giurgiu, primarul orașului Mihăilești, primari de comune și parlamentari. Dacă Bădălău nu ar rămâne președinte, PSD Giurgiu nu i-ar pierde decât pe Mina și Bădălău, poate și Bolintin-Vale. În cifre absolute, raportat la potențialul electoral, Bădălău președinte este soluția slăbirii spre anemie a PSD Giurgiu și nu, nu spun că se îngrămădesc să vină la PNL (menționez ca să tai elanul…).
Hai s-aveți alegeri! Oricum, trebuie să mulțumesc PSD Giurgiu pentru că de mult nu am mai râs așa de tare pe seama lor și circul vine-n oraș abia de mâine, azi nu au trimis decât câțiva jongleri.
Ciprian Danciu
* cob, în limba engleză înseamnă știulete de porumb. Greșise omul în scrierea mesajului.
,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *