EXCLUSIV-Dan Motreanu despre șansele PNL la alegerile europarlamentare

Joi, 21 martie, președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, a organizat o nouă serie de întâlniri regionale în județul Giurgiu cu o parte dintre aleșii locali ai PNL și cu o parte dintre președinții de organizații locale PNL în vederea pregătirii pentru alegerile europarlamentare ce urmează.

Întrebat ce șanse crede că are PNL la alegerile europarlamentare, Dan Motreanu a declarat: ”Într-un sondaj recent efectuat, PNL avea cu puțin peste trei procente înaintea PSD iar ultimul sondaj IMAS ne arată pe poziții egale în intenția de vot cu PSD. Nu ne îmbătăm cu apă rece, desigur, tocmai de aceea, pentru a convinge electoratul, Partidul Național Liberal se prezintă cu o listă care, o spun fără rezerve, reprezintă cea mai bună ofertă electorală pentru alegerile europarlamentare. România trebuie să mențină direcția pro-UE iar asta se poate face doar dacă în Parlamentul European românii aleg să fie reprezentați de o formațiune credibilă care este tratată ca partener egal şi care trimite profesioniști. De aceea am convingerea că PNL va câștiga aceste alegeri şi, pentru a-mi susține afirmația, nu pot să nu iau în considerare şi faptul că studiile sociologice recent efectuate arată faptul că 73 % dintre români consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită. De altfel, sunt sigur că, de exemplu, giurgiuvenii sunt printre cei mai dezamăgiți dintre români în condițiile în care s-ar fi așteptat, pe bună dreptate, ca județul Giurgiu să fie unul privit cu o mai mare atenție de către guvernul PSD-ALDE dat fiind faptul că până azi inclusiv, trei giurgiuveni au condus ministere importante care au pârghiile necesare sprijinirii dezvoltării locale, Transporturi, Energie şi Economie. Nu s-a întâmplat județul rămânând unul codaș la aproape toți indicatorii.”

Despre prezența lui Rareş Bogdan în fruntea listei PNL pentru europarlamentare dar şi despre afirmațiile acestuia referitoare la unirea opoziției, Dan Motreanu a declarat:Rareş este un om valoros care în ultimii ani a devenit pentru mulți români un simbol al luptei pentru apărarea Justiției şi o voce puternică şi credibilă în lupta cu PSD. Rareş este un om valoros care sunt sigur că va face o foarte bună echipă cu ceilalți colegi la fel de valoroși. Sunt sigur că voi colabora foarte bine cu el în Parlamentul European.
Acestea sunt momente în care oamenii așteaptă şi un proiect politic anti-PSD, pe lângă un proiect pentru o Românie pro-europeană, pe lângă un Guvern care nu doar să nu îndepărteze România de UE, aşa cum se vede clar că PSD încearcă să facă, ci care să lucreze la o deplină integrare. Rezultatele acestor alegeri europarlamentare pot arăta şi scenariile unor posibile alianțe pe viitor însă crearea acestora va fi obiectul unor decizii bine cântărite în forurile interne ale PNL. Un lucru este cert, până atunci, Partidul Național Liberal este azi singura alternativă reală pentru cei care vor să scape România de PSD şi spun asta nu doar pentru că PNL este singurul partid care poate să învingă PSD în alegerile europarlamentare ci şi pentru că PNL a dovedit că este singurul partid respectat în Europa, un respect câștigat prin profesionalism, muncă şi devotament arătat propriilor principii.”

Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *