Felicitări, domnule Toma Petcu! Iar NU ați avut dreptate!

Alegerile de ieri s-au arătat a fi capătul de linie pentru partidul care a fost o slugă obedientă a PSD-ului, ALDE.
Până şi în județul Giurgiu, județ în care ALDE avea în 2016 cea mai puternică filială a partidului, ALDE înregistrează o ”victorie răsunătoare” scăpând la mustață de locul 4! Ştie cineva dacă prinde loc de europarlamentar şi domnul Muscalu? Poate-i transmiteți domnului Petcu că, în ciuda ironiilor deloc fine și politic absolut neinspirate, Dan Motreanu va fi SINGURUL europarlamentar al SINGURULUI PARTID din Giurgiu, PNL, care va avea un europarlamentar. Neinspirate declarații ați avut, domnule Petcu. Atât de neinspirate încât eu am crezut că v-a sfătuit domnul Gheorghe Ștefan să le faceți.

O altă neinspirată mișcare a domnului Toma Petcu a fost aceea de a-și lega oarecum candidatura sa la Primăria Giurgiu de rezultatele la europarlamentare. După ce, câtă vreme a fost ministru al Energiei, giurgiuvenii au prins funcții cu duiumul prin toate instituțiile care erau subordonate Ministerului Energiei, unele fiind primite chiar ”în mod miraculos” și de unii chipurile liberali (fapt ce nu poate decât să mă bucure sincer, așa și-au dat arama pe față în clar iar eu cred că pentru ei va veni și decontul mai repede decât se presupune) Toma Petcu a devenit atât de încrezător în calitățile sale de politician încât el chiar spera să se bată pe scor cu Bădălău, 280% PSD VS 279,99% ALDE. Am spus-o de multe ori, o repet cu această ocazie, Toma Petcu este o creație nereușită a lui Lucian Iliescu, a luat de la ”nea Luci” doar părțile rele. “Votul de duminica poate confirma ca optiunea mea de a candida la Primarie in 2020 are sustinere!”, spunea pe 25 mai Toma Petcu. Ei bine, dacă se orientează după ceea ce nu a obținut, se pare că rămâne blocat cu Alexandru Vladu care nu a încetat să viseze că-l va detrona de la șefia filialei, iar acum, deși nu mai are de ce, sigur are să scoată la lumină cuțitele ruginite și nefolosite de prin vara anului trecut, sau cu domnul Muscalu, la fel de insipid ca politician dar parcă și mai puțin ancorat în politică (fie ea a statului paralel, fie ea a celui perpendicular), care altfel, ca persoană, în particular mi se spune că-i în regulă.

PS: eu m-am bucurat când domnul Gheorghe Ștefan s-a dus la ALDE. Am râs cu lacrimi, sincer, și m-am bucurat. Ba chiar l-am avertizat pe domnul Petcu că nu-i a bună și că o fi vreun blestem politic, că politician nu este domnul Ghe. Ștefan. Dar una peste alta… s-a arătat ieri că viața ALDE în spațiul politic mioritic aproape s-a încheiat. Dar una peste alta… s-a arătat ieri că viața ALDE în spațiul politic mioritic aproape s-a încheiat. Dacă Tăriceanu va avea opțiunea de a se plimba cu Aurelian Pavelescu de mână prin emisiuni ca să susțină ce o mai rămâne din PSD, opțiunile lui Toma Petcu sunt cu mult mai limitate.

Ciprian Danciu

One comment to “Felicitări, domnule Toma Petcu! Iar NU ați avut dreptate!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *