Florin Cîțu, tu răspunzi! Și dacă PNL se asociază cu PSD și dacă „Guvernul Ciucă” nu trece testul Parlamentului!

Funcția de președinte al Partidului Național Liberal nu implică doar onoarea de a avea poza ta pusă lângă cele ale celorlalți președinți ai celui mai vechi partid din UE. Funcția de președinte al Partidului Național Liberal nu înseamnă doar că vei ajunge „vedetă”, constant în atenția media, un nume pe buzele majorității românilor… asta erau și Bianca Drăgușanu sau Andreea Tonciu… Funcția de președinte al Partidului Național Liberal, în umila mea opinie, implică asumare politică, implică un nivel FOARTE ridicat al disponibilității de sacrificiu personal, această funcție este nedezlipită de valori fundamentale ale liberalismului cum este sinonimă cu nivelul ridicat al abilităților de negociere. Dar poate peste multe altele nenumite în această postare, reiau, funcția de președinte al Partidului Național Liberal revendică ASUMARE!
Florin Cîțu, prin afirmațiile sale, își declină responsabilitatea de președinte al Partidului Național Liberal! Atributul exclusiv al președintelui PNL este acela de a veni în fața forurilor statutare cu o strategie de negociere politică pentru a reuși învestirea unui guvern liberal! Un guvern pe care, să nu uităm, Florin Cîțu l-a promis membrilor PNL, aleșilor locali PNL, primarilor PNL, președinților CJ PNL și parlamentarilor PNL! Să nu uităm nici faptul că Florin Cîțu a fost cel care, la nivel declarativ, a propus soluția Nicolae Ciucă, asumându-și în acest fel, responsabilitatea politică de a forma o majoritate parlamentară în jurul premierului propus de PNL! Pe de altă parte, să ne amintim declarațiile premierului Cîțu din momentul distrugerii coaliției de dreapta:”numirea și revocarea miniștrilor sunt atributul exclusiv al PREMIERULUI”.
Pentru a concluziona, este treaba lui Cîțu să negocieze politic cu partidele parlamentare pentru învestirea guvernului Ciucă. Este atributul lui Ciucă să-și formeze echipa guvernamentală!
Cîțu nu face decât să arate lipsa dorinței de asumare care vine la pachet cu funcția pe care o deține! Ești PRESEDINTELE PNL, domnule Cîțu, nu arunca responsabilitatea în cârca altor membri… Ghici ce! TU RĂSPUNZI! EȘTI PREȘEDINTE!

Șoricăria asta… cu „eu vreau cu PSD dar nu răspund eu că ne asociem cu PSD, răspunde Ciucă…” sau „a picat propunerea PNL dar nu din cauza mea… eu nu am avut nicio treabă…” coroborată cu „vreau guvern cu miniștrii dictați de mine dar cu tine premier”, domnule Cîțu… nu ești capabil să o duci până la capăt… ai luat țeapă de la Klaus! Și tu și mulți de lângă tine… nu știi și nu poți să fii… om politic…


Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

https://www.facebook.com/ciprian.danciu.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *