”Frica este mama moralității”, domnule Budăi.

”Frica este mama moralității”, domnule Budăi, iar abordarea dumneavoastră pe tema pensiilor poate fi considerată ca imorală.

Prin luna aprilie domnul Budăi ne povestea cum el, când făcea cumpărături cu soția, a observat că ceea ce cumpăra în valoare de 200 de lei mai nou îl costă în jur de 350 de lei.  Ceea ce nu ne spunea atunci este că în vreme ce el își permite să pună în plus 150 de lei pentru a cumpăra aceleași produse pe care le cumpăra cu 200 de lei, majoritatea românilor cumpără în continuare în valoare de doar 200 de lei renunțând la parte o din produsele pe care le cumpărau înainte.
De ce mi-am amintit de acest episod? Pentru că este unul la fel de relevant când vine vorba de a înțelege ce mecanisme de logică a politicilor sociale îi alimentează acțiunile și declarațiile lui Budăi anume minciuna și falsa empatie.

”Dacă nu era PSD la guvernare, nu existau majorări.”, ne spune Budăi despre pensii.
Românii, în primul rând pensionarii trebuie să știe că fără PNL la guvernare, PSD, prin Budăi, ar fi majorat pensiile cu doar 6,1 %. DOAR ATÂT a considerat PSD că merită pensionarii, 6,1%.
Majorarea de 12,5% este azi meritul PNL, partid care a susținut cu argumente o majorare de 15%, partid care a reușit să obțină 12,5% luptându-se cu orgoliile PSD, acel PSD care ar fi dorit 6,1%, acel PSD care a refuzat o mărire de 15% doar din cauza orgoliului care le-a dictat să nu dea satisfacție Președintelui României, să nu dea satisfacție liderilor PNL.
Da, dragi pensionari, orgoliul PSD v-a costat 2,5% din mărirea propusă de PNL. Da, dragi pensionari, PSD era dispus să vă ofere doar 6,1%.

Altfel, nu uită nimeni că Guvernul condus de pe atunci liberalul Ludovic Orban a majorat pensiile cu 14%, Guvernul condus de liberalul Florin Cîțu a majorat pensiile cu 10% iar acum Guvernul condus de liberalul Nicolae Ciucă majorează pensiile cu 12,5%.

Nu, domnule Budăi, nu ”a trebuit să vină PSD în Guvern ca să existe majorări”, așa cum declarați! Mai mult, poate dacă azi PSD nu era în Guvern pensionarii ar fi primit 15% și nu doar 12,5%.

Dacă la nivel declarativ arătați lipsă de moralitate în abordare este pentru că ați uitat de frica de electorat, domnule Budăi, electorat a cărui memorie o subestimați astfel că citatul vi se potrivește, dumneavoastră și colegilor dumneavoastră din PSD.
”Frica este mama moralității”…

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *