În războiul Bădălău VS Cuc giurgiuvenii sunt singurii pierzători

Precum peștele zburător este prins între a deveni, sub luciul apei, prada peștelui cap de delfin și, ridicându-se deasupra apei în fuga de prădătorul acvatic, a fi o gustare pentru pasărea fregată, deasupra apei, așa și giurgiuvenii sunt prinși în războiul dintre Bădălău și Răzvan Cuc.

Răzvan Cuc încadrează relativ bine tiparul atletului leneș dar visător, când este ultimul în coloană el vrea să creadă că are un tur de pista avans. Șters dar servil, Cuc s-a remarcat politic prin apartenența la partidul Elodiei… sau al lui Cioacă, nu știu încă dacă PP-DD a dispărut pentru că a fost luat de Elodia în Caraibe sau îngropat de Cioacă în județul Argeș. Ilustru anonim plimbat prin ministere, ajunge mai cunoscut după ce a fost uns Director al Zonei Libere Giurgiu pe care a administrat-o atât de bine încât mai că a nenorocit-o timp de trei ani, până în 2016. Numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor în 2015, a fost evacuat de Cioloș în luna mai 2016, după nici 8 luni în care a stat acolo. Odată cu triumful PSD la alegerile locale în județul Giurgiu, funcțiile au dat năvală peste cel ce devenise atotdeținătorul de funcții lui Răzvan Cuc rămânând să i se mai atribuie funcții matematice, funcții sintactice și câteva funcții Excel restul funcțiilor, cele administrative, fiind ocupate de, evident, Răzvan Cuc. Considerat pupilul lui Bădălău, Răzvan Cuc devine pentru prima dată ministru al Transporturilor în guvernul Tudose. Poreclit până și de Antena 3 ”Cucul lui Bădălău”, Răzvan Cuc ajunge ajunge foarte repede la concluzia că-i este mai bine dacă devine ”Cucul lui Dragnea” aceasta fiind o transformare critică în cariera sa pentru că, iată, în ciuda opoziției PSD Giurgiu, Cuc este pe punctul de a se reîntoarce în scaunul de ministru al Transporturilor. O propunere a PSD care a generat reacții aproape imediate ale societății civile Asociaţia Pro Infrastructură calificând numirea ”O ciorbă proastă reîncălzită: asta este propunerea Guvernului la Transporturi. Răzvan Cuc a mai fost ministru al Transporturilor în anul 2017, „performanțele” sale fiind de tristă amintire”.

Bădălău nu mai are nevoie de introducere fiind deja mai mult decât cunoscut atât de giurgiuveni cât și de restul românilor. Dacă românii din diaspora nu-l cunoșteau prea bine, au aflat de existența hoțului de grâu condamnat atunci când și-au șters urmele urinei pe care Bădălău a aruncat-o pe ei prin versurile unui manelist. La un pas de a fi mazilit de Dragnea, jucând mai mereu la două capete în interiorul PSD, Bădălău a fost salvat de conflictul iscat de Gabriela Firea cu Dragnea. Astfel Dragnea a fost pus în situația de a nu putea purta lupte interne pe mai multe fronturi alegând să-l cruțe pe Bădălău, mai mult, permițându-i să calce în picioare statutul PSD și să redevină președinte PSD Giurgiu Dragnea dându-i și un scaun ministerial ca ministru al Economiei. Pentru cei mai creduli, faptul că Bădălău este ministru poate însemna că are influență asupra lui Dragnea, nu este așa.

Războiul dintre Răzvan Cuc și Bădălău le este bine cunoscut giurgiuvenilor care simt asta pe pielea lor, acest război a creat chiar două tabere în PSD Giurgiu, pe de o parte Cuc-Barbu-Alexandru Andrei, pe de altă parte Bădălău și Mina. Mazilit de Bădălău din funcția de ministru, Cuc a fost de atunci atacat și mânjit prin tot felul de grobiene metode. Lupta între cele două tabere a adus doar deservicii giurgiuvenilor, podul de la Grădiștea rămas nereparat, ”drumul vămii” este poteca spre mecanicul auto, Zona Liberă încă este în litigiu și exemplele pot continua, ca și ”petrecerea”, cum ar fi spus Toma Caragiu.

Este drept, Răzvan Cuc este singurul ministru care s-a ținut de cuvânt. La preluarea primului său mandat de ministru, Răzvan Cuc a fost întrebat de un reporter ”Câți km de autostradă intenționați să faceți?”. Cuc, înarmat cu o dezarmantă sinceritate, a răspuns senin ”NICI UNU”. Și s-a ținut de cuvânt, nu a făcut nici un singur km de autostradă ba, mai mult, mai și mințea cu nerușinare despre proiecte deblocate, primele exemple care-mi vin în minte fiind Sibiu-Pitești secțiunile 1 și 5 sau Pitești-Craiova tronsoanele 3 și 4. Nu putem, desigur, uita că Răzvan Cuc alerga a pagubă prin șantierele țării spre a certa el constructorii, cum îi arăta el cu degetul şi ce-i mai amenința de ai fi zis că umple țărişoara de asfalt însă, în același timp, Răzvan Cuc, între două parade la camere, parafa un preț record pe kilometru de autostradă, de aproape 28 milioane de euro pe kilometru, astfel valoarea totală a proiectului ”Autostrada Sibiu-Piteşti” ajungând la 3,34 miliarde de euro.Ca să vedeți ce profesionist este Cuc, prin comparație, în anul 2012 în Kenya, un kilometru de autostradă cu 8(opt, nu patru) benzi era construit la prețul de 7,1 milioane de… dolari adică aproximativ 6,5 milioane de euro/km, nu 28 mil/km, de un constructor chinez. Ce să mai spunem de ridicolul moment al ”inaugurării” liniei de cale ferată năpădite de buruieni care există din perioada austro-ungară şi pe care se circulă cu 30-35 km/h?

Propunerea lui Răzvan Cuc la ministerul Transporturilor arată clar că Dragnea și-a amintit că are socoteli neîncheiate cu Bădălău. Nici Bădălău nu a făcut eforturi să-l ajute pe Dragnea să uite că unul din cuțitele pe care le-a avut înfipte în spate a fost cel înfipt de Bădălău. La scurt timp după ce a fost numit ministru, fapt ce i-a dat bolintineanului ocazia să vadă Europa și să se dea deștept vorbindu-le europenilor despre, culmea, inteligența artificială, Bădălău se ”trăgea în poze” cu cei mai grei dintre contestatarii lui Dragnea postând pe facebook poza cu textul ”la o cafea cu prietenii”. Păi bine i-a căzut lui Dragnea? Nu, motiv pentru care Dragnea i-a dat o grea palmă prin numirea lui Cuc la Transporturi. Practic umilindu-l pe Bădălău, făcându-l coleg în Guvern cu inamicul său. Asta arată că Bădălău nu reprezintă mai mult decât o ceapă degerată în fața lui Dragnea iar Dragnea nu a făcut decât să-și cumpere liniștea cu funcții pentru o perioadă limitată, perioadă care se pare că s-a încheiat. Desigur Răzvan Cuc nu este corect față de electoratul giurgiuvean pe care l-a părăsit după ce acesta l-a trimis în Parlament. Care vrea să zică, pentru a putea să ajungă iar la ciolan, Cuc a plecat din filiala PSD Giurgiu și s-a dus la PSD Neamț. Giurgiuvenii care l-au votat au rămas astfel fără reprezentare. Dacă la asta mai adăugăm și plecarea lui Alexandru Andrei din grupul parlamentar PSD, putem concluziona ca giurgiuvenii care au votat PSD au fost de două ori păcăliți, prima dată pentru că războiul din PSD Giurgiu contribuie la lipsa dezvoltării județului și a doua oară pentru că ei au votat și au dus în Parlament 5 parlamentari dar azi nu mai au decât 3, cât i-or mai avea pentru că, vă spun clar, Dragnea nu-i mai suportă mult timp ifosele hoțului de grâu condamnat, Bădălău. Vă simțiți bine, dragi giurgiuveni, păcăliți de PSD de două ori?

Pe de altă parte, efectele acestui război, război generat de foamea de funcții și putere care primează la PSD Giurgiu, se vor face resimțite nu doar la nivel de județ ci și la nivel național pentru că, pe lângă incompetența celor doi miniștri, Cuc și Bădălău, raportat la portofoliile pe care le ocupă vor interveni în guvern ”contrele” pe care Cuc și Bădălău nu vor evita sau ezita a și le pune. Incompetență dublată de războiul pe care cei doi îl au, aceasta este imaginea a doar o parte din grețosul tablou al procesului decizional la nivel de Guvern al României iar asta se va resfrânge nu asupra lor, a lui Cuc sau Bădălău, ci numai și numai asupra românilor dar cu precădere asupra giurgiuvenilor.

”Petrecerea continuă” și aștept cu nerăbdare să-l aud pe Bădălău rugându-l pe Președintele României să respingă incompetenții propuși de PSD, cum ar fi… Răzvan Cuc. 🙂

Ciprian Danciu

Badalau VS Cuc Giurgiu
Badalau VS Cuc

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *