Ion Tamas s-a stins – un strigat de ajutor prea tarziu auzit

Astazi Ion Tamas ar fi implinit 49 de ani. Azi este ziua in care Ion Tamas a pierdut lupta cu boala, o lupta pe care a purtat-o cu barbatie si onoare, cu darzenie si forta timp aproape trei ani. Din pacate, Ion Tamas s-a stins insa a facut-o asa cum am inteles ca a trait, cu garda sus, cu capul sus. Ion lansase un strigat de ajutor pe care noi l-am auzit poate prea tarziu. Nu stiu daca este cazul sa cautam vinovati in sistemul care zilnic condamna oameni la moarte, in societatea surda la strigatele de ajutor si prea prinsa in probleme mici, comparat cu problemele semenilor, iar din aceasta categorie nu ma exclud. Desi consider ca in general moartea nu are un sens, este o chestiune care tine de mecanismul nostru de alinare instinctul de a atribui un sens mortii. Astfel indraznesc sa spun ca poate trecerea lui Ion in lumea celor drepti ar putea sa ne faca pe noi, cei ramasi aici, putin mai atenti la problemele celor din jur, putin mai saritori in ajutorul celor care au nevoie, putin mai oameni fata de oameni. Nu am avut norocul de a-l cunoaste personal insa m-a marcat prin atitudine. Ultima mea conversatie cu Ion s-a incheiat cu el, culmea, cerandu-si scuze pentru ca nu putea continua discutia datorita durerilor pe care banala, pentru noi, actiune de a sta pe scaun le implica. Ion, poate ca noi ar trebui sa ne cerem scuze pentru ca nu te-am auzit mai devreme.
Nu sunt cuvinte care sa poata alina durerea celor doi copii si a sotiei lui Ion Tamas dar sper ca sincerele mele condoleante sa ajunga la ei.
Mai jos puteti citi mesajul emotionant postat de sotia lui Ion pe contul ce i-a apartinut acestuia.

Astazi trebuia sa ii uram cu totii La multi ani! celui are va fost prieten si celui care mi-a fost sot, prieten si tata minunat pentru cele doua comori pe care mi le-a lasat in grija……..Din pacate astazi ne vom ruga cu totii sa Il primeasca Dumnezeu in Lumea Celor Drepti……..
Vreau sa va multumesc tuturor celor care ati fost alaturi de el si l-ati sustinut in momentele de cumpana si vreau sa stiti ca a luptat pana la ultima suflare, nu ne-a dezamagit…..a plecat cu pumnii stransi si garda sus………………….Din pacate cumplita boala a castigat si a luat dintre noi cel mai minunat om pe care l-am cunoscut in aceasta viata, cel mai bun prieten, cel mai bun tata si cel mai iubitor sot…………………..TE VOI IUBI VESNIC SUFLETUL MEU!!!!!!!!!!!!!!!!!
Si stiu ca vei veghea asupra mea si a copiilor tai.
Iti promit ca voi fi puternica asa cum ti-ai dorit si ti-am promis……………
DUMNEZEU SA TE IERTE SI INGERII SA ITI CALAUZEASCA PASII SPRE LUMEA CELOR DREPTI!”

Dumnezeu să-l odihnească pe Ion si sa le dea celor care l-au iubit puterea de a merge mai departe!

Ciprian Danciu.
*sursa foto: giurgiuveanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *