Klaus Iohannis pune punctul pe „i” și piciorul pe hamsterul lui Dragnea.

Vă salut cu respect, domnule Președinte! Este a treia oara într-un an de zile când spun asta cu tot sufletul. Prima dată în momentul ordonanței 13, a doua oara, de curând, cu ocazia vizitelor dumneavoastră care au pus România într-o lumină mai bună decât a fost în ultimii 27 de ani.
Azi, pentru a treia oară, simt nevoia să vă salut cu respect după ce v-ați pus bocancul pe hamsterul lui Dragnea.
La ceremonia de învestitură, Președintele României, Klaus Iohannis, a avut un discurs puternic, un discurs care a fost mai mult un mesaj clar transmis hamsterului lui Dragnea. O ultimă atenționare pe care Iohannis pare că i-o transmite premierului din umbră, condamnatul Dragnea.
„O formulă scurtă, foarte scurtă, care ar caracteriza aceste prime 6 luni din mandatul coaliției PSD-ALDE ar putea suna: ați băgat țara în criză fiindcă nu ați știut să guvernați. […] Și dovada că această formulă scurtă de concluzie este adevărată este chiar moțiunea de cenzură prin care ați demis propriul guvern, și asta… o noutate în spațiul democratic european.” spune Iohannis în începutul discursului.
„Acum găsim coaliția cu un nou guvern și, surprinzător, cu un nou program de guvernare. Noi taxe se anunță pentru români, noi impozite… după ce abia am promulgat legea prin care cresc salariile romanilor deja se anunță contramăsuri” a mai spus Președintele României.
Dar ceea ce mi-a plăcut cel mai mult, lovitura de grație pe care Klaus Iohannis le-o aplică lui Dragnea și lui Bădălău, „gogoșarul de la Bolintin” cum îl numea Marin Anton, este: „Programul de guvernare a fost schimbat în puncte sensibile. NU veți mai putea merge în fața românilor cu argumentul că acest program de guvernare a fost votat.”
Klaus Iohannis a arătat că este stăpân pe situație iar, prin acceptarea lui Tudose, i-a dat lui Dragnea un măr (al discordiei) otrăvit pe care PSD și ALDE, chiar dinainte de votul în Parlament, au arătat că-l digeră foarte greu și că îi provoacă deja la a face mari compromisuri între ei pentru a menține coaliția, compromisuri a căror notă de plată se va arăta sub forma unui divorț la primul val politic de tip „Grindeanu”.
Vă invit să urmăriți discursul lui Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *