Marian Mina- Avalanșă de știri false și afirmații alarmiste gratuite.

Probabil speriat că nu va mai avea bani să îngroașe conturile apropiaților prin atribuiri directe de contracte de sute de mii de euro către firmele de casă ale PSD, Marian Mina lansează o serie de știri false, minciuni grosolane, inițiază un fel de „șantaj emoțional” în relația cu giurgiuvenii dar și ceea ce eu interpretez a fi chiar amenințări la adresa unei categorii de bugetari esențiali în matematica asistenței sociale.

Poate că nu îl băgam în seamă pe agramatul incompetent, cel degrabă la lăutari îngenuncheat, Marian Mina, dar măcar o parte dintre afirmațiile sale să le lămurim scurt, zic, asta ca să nu se simtă singur acest insalubru personaj politic.
Spunea Marian Mina într-o conferință de presă pe care a organizat-o parcă mai mult să ne arate că rămâne certat cu limba română, că PNL a condus județul timp de 8 ani și municipiul Giurgiu timp de 16 ani. Îi reamintesc lui Marian Mina că în ultimii 8 ani, adică în perioada recentă și în prezent, Nicolae Barbu a fost și este primar al municipiului din partea PSD, culmea, tot un „venetic” dar voi reveni asupra acestui aspect. Îi reamintesc lui Marian Mina că din 2016 până azi, din păcate, Consiliul Județean se află sub domnia unui agramat incompetent care are un comportament de satrap peste județ, unul care se numește Marian Mina. Așa se face că județul Giurgiu este subdezvoltat, înecat în sărăcie și cu sume RIDICOLE în investiții, dacă ne raportăm la administrațiile liberale din restul țării. 54 milioane de euro în trei ani i se pare mai mult lui Marian Mina dacă spune cifra în lei. Este ridicol să te lauzi cu așa ceva. Mina ar trebui să se ascundă sub birou și să nu mai iasă de acolo până la sfârșitul mandatului. Altfel, ar putea să înceapă să reproșeze Partidului Național Liberal și acțiuni din perioada 1876 -1888, perioadă în care PNL s-a mai aflat la guvernare. Dar nu, domnule Mina. Nu se vede NIMIC în județul Giurgiu. Nu se vede NIMIC în municipiul Giurgiu și te lauzi precum un cocoșel chaboo „cioc mare, înfoiat tare” dar… degeaba. Oamenii văd lipsa de investiții, văd lipsa investitorilor și implicit a locurilor de muncă, văd că doar firmele de casă ale PSD prosperă în județul Giurgiu.

Spune Marian Mina, cu un fabulos tupeu, că președintele PNL Giurgiu nu are dreptul să vorbească despre Giurgiu. „Nu avem frică de rău / La putere-i Bădălău /N-avem frică de orice / La putere-i PSD” sunt versurile pe care lui Marian Mina(si altor pesediști) i le cânta la ureche lăutarul „Pară, Măr sau Prună” sau ce fruct o fi fost el. Sunt versuri care arată un tipar comportamental al „jupânului” Mina, tipar pe care nu s-a ferit să-l afișeze chiar și în ședințe de Consiliu Județean, acel comportament de satrap, de stăpân pe județ. Cultura de clan pe care Bădălău a instaurat-o în politica PSD-ului și în administrația giurgiuveană probabil că-l îndeamnă pe agramatul președinte al CJ Giurgiu să clameze drepturi de exclusivitate asupra opiniilor legate de starea județului Giurgiu. Este deranjat că președintele PNL Giurgiu a scos în față sărăcia cu care giurgiuvenii se confruntă. Este deranjat că președintele PNL Giurgiu a arătat starea de subdezvoltare în care Mina, Bădălău și Barbu au ținut județul și municipiul dar în același timp nu s-a sfiit al nostru Mina să atribuie contract de peste 600.000 de euro fără licitație unei firme de casă, de exemplu. Și nu s-a sfiit pentru că nu cred că cineva s-a gândit să îi ia serios la puricat activitatea câtă vreme PSD a avut talpa infectelor ghete pe grumazul României. Stimabile… așează-te liniștit in scaun și citește cu atenție: NU ești stăpân peste județ, NU aveți, tu și ai tăi, exclusivitate în a vorbi despre Giurgiu!

Spune Marian Mina că se aștepta ca Dan Motreanu, președintele PNL Giurgiu să vorbească despre intrarea României în spațiul Schengen. Trebuie ori să nu fii prea… inspirat, pentru a fi delicat în exprimare, ori să consideri că giurgiuvenii sunt și chiori și proști ca să îți permiți să aduci asta în discuție după ce Președinția Rotativa a Consiliului Uniunii Europene a fost deținută de România guvernată de PSD iar în perioada guvernării PSD România a fost îndepărtată de obiectivul aderării la spațiul Schengen de acțiunile iresponsabile ale guvernelor PSD.
Mai spune domnul Mina ceva despre eliminarea vizelor pentru SUA temă asupra căreia el așteaptă informații de la președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu. Domnule, noi, liberalii giurgiuveni, știm că Dan Motreanu este un politician capabil dar să-l creditați cu asemenea influență este în egală măsură măgulitor pentru noi și ridicol în ceea ce vă privește. Țin să vă anunț că fostul președinte al PSD, pușcăriașul Liviu Nicolae Dragnea, a contribuit într-o oarecare măsură la îndepărtarea României de acest obiectiv. Eliminarea necesității vizei pentru SUA NU face obiectul unei decizii politice ci este un proces care este luat în considerare atunci când rata de respingere a solicitărilor de viză pentru a intra în Statele Unite este de sub 3%. În acest moment România are o rată de respingere a acestor solicitări de aproximativ 10% iar pușcariașul Liviu Nicolae Dragnea, fost președinte al PSD, a contribuit „pe persoană fizică” la „întărirea” acestui procent.
Pe aceste două teme un politician de „calibrul” lui Marian Mina perorează fără a ne fi convins deocamdată că știe că se scrie „Schengen” și nu „Șenghen” sau că ar ști mai mult despre SUA decât că Statuia Libertății este o statuie.

Tot Marian Mina spune că are „alte așteptări” de la Dan Motreanu. Este bine că până și el are așteptări de la PNL, de la Marian Mina nu mai are nimeni nicio așteptare, nu ai cum să ai așteptări de la el.

O altă minciună a lui Marian Mina, una chiar haioasă, a fost legată de plata pensiilor. Exact în ziua în care ultimele pensii ajunseseră la beneficiari prin Poșta Română, Mina se rățoia la PNL spunând că nu și-au primit oamenii pensiile. Penibil, domnule! La fel de penibil precum întreaga ta „carieră” politică.

Partea „frumoasă” abia acum urmează. A induce oamenilor deja vulnerabili niște false temeri pe care să le exploatezi în scop electoral este ceea ce poate fi catalogat drept jigodism politic de cea mai joasă speță. Marian Mina spune că Spitalul Județean Giurgiu riscă să rămână fără căldură din cauza Guvernului PNL și asta pe fondul unor datorii imense acumulate față de furnizorul agentului termic. Pentru că nu exclud nicio posibilitate iar PSD a arătat că este în stare de nebănuite nemernicii, în primul rând îl avertizez public pe Marian Mina că a opri voluntar livrarea agentului termic către Spitalul Județean Giurgiu, prin presiuni exercitate direct sau prin interpuși, doar de dragul de a avea subiect de presă ar face pe oricine să devină responsabil de atentat la sănătatea publică. Acum că am trasat această linie, Marian Mina are obligatia de a explica de ce a ajuns Spitalul Județean Giurgiu în situatia de a acumula asemenea datorii. El, Mina, președinte CJ și PSD la Guvernare au adus SJ Giurgiu în imposibilitate de plată a facturilor! Bugetul de până azi a fost cel aprobat TÂRZIU anul trecut, de guvernul PSD! De ce domnule Mina are SJ Giurgiu asemenea datorii? De ce, fără a fi depus vreun efort, îți permiți să faci afirmații panicarde cu scopul nedeclarat dar evident de a speria pacienții azi internați în SJ Giurgiu spunând că ar putea să-și ducă boala în frig?

Tot din categoria jigodismului politic face parte și episodul DGASPC. Dacă in 2018 Mina și directorii DGASPC au făcut tot posibilul să bage pumnul în gura salariaților DGASPC care au stat luni de zile cu salariile și contribuțiile la asigurările sociale neplătite, azi nu a venit vremea ca salariații DGASPC să primească măcar primul salariu din sumele alocate de guvernul liberal iar Mina nu doar că îi sperie că nu are bani de salarii dar îi și ceartă că nu protestează așa cum au prostestat pe fondul cruntei incompetențe a agramatului Mina și a guvernului PSD, incompetență care i-a lăsat fără salarii luni de zile. Iar îl avertizez pe Mina să nu îi treacă prin cap cumva să intârzie salariile oamenilor fără vreun motiv solid doar pentru a le spune că nu le dă guvernul banii. Produs politic al unei relații la distanță (foarte mare distanță) dintre Bădălău și inteligență, Mina își permite să certe sindicaliștii din DGASPC pentru că în 2018 au amenințat cu greva deoarece nu își primiseră salariile și nu le-au fost plătite luni bune contribuțiile la asigurările sociale. Josnic, stimabile… ești de-a dreptul josnic încercând să-ți acoperi incompetența și să profiți politic induncând false temeri spre a le exploata dar și certând oamenii pentru că și-au exercitat în justă cauză un drept.
Atât deocamdată, deși mai sunt multe minciuni și știri false care trebuie demantelate.

Ciprian Danciu Facebook: Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *