Marian Mina este problema cea mai mare a DGASPC Giurgiu.

Marian Mina trebuie somat și forțat să plătească salariile angajaților DGASPCG!
Iată sumarul narativului președintelui CJ Giurgiu, Marian Mina, președinte executiv al PSD Giurgiu, în legătură cu situația salariilor angajaților DGASPC Giurgiu.
Marian Mina susține că:
– Guvernul nu i-a dat bani pentru salariile de la DGASPC.
– Guvernul l-a pus să facă cheltuieli pentru lupta împotriva COVID-19 dar nu îi mai dă banii înapoi iar din acest motiv nu are bani să plătească salariile de la DGASPCG.
– Mai nou, despre soluția propusă de consilierii județeni liberali spune Mina că nu-i bună.

Cu tupeul care i-ar trebui unui călău să transmită familiei victimei condolenațe în timp ce participă la priveghi, Marian Mina, se așează, dimpreună cu ciracul lui, directorul numit politic la DGASPCG, în fruntea angajaților DGASPC care își strigă, pe bună dreptate, durerea și cu un grad de nesimțire pe care în județul Giurgiu un singur politician l-a mai atins, Bădălău, nașul agramatului incompetent Mina, mai și spune că Guvernul împiedică protestele.

Realitatea, faptele, ne arată însă că Marian Mina este nu doar incompetent ci este și foarte dispus să genereze o dramă pentru aproximativ 1000 de oameni pentru a-și masca, cu nesimțire și cinism, incompetența.
Iar realitatea arată, tot pe scurt, următoarele:
Legal, este atributul CJ Giurgiu de a asigura salariile la DGASPC. Bugetul CJ Giurgiu pe 2020 a fost constituit alocându-se către bugetul DGASPC pentru întregul an, doar DOAR 44% din suma care a fost cheltuită anul trecut de DGASPC. Adică NICI MĂCAR JUMĂTATE din cât a arătat DGASPCG că a cheltuit anul trecut.
Pentru cheltuielile cu personalul (salarii) CJ Giurgiu a alocat în construcția bugetară doar 36% din necesarul pe un an de zile. Adică, Marian Mina a spus, indirect, prin bugetul pe care l-a construit, că el plătește salariații DGASPCG doar MAXIM trei luni de zile, ceea ce s-a și întâmplat.

Legal, Guvernul are responsabilitatea acoperirii salariilor DOAR pentru personalul care oferă servicii în mod direct beneficiarilor, practic doar „oamenilor din teren” în baza standardelor de cost.
Guvernul, din câte înțeleg, nu a acoperit până azi decat 50% din obligațiile pe care le-ar avea pe durata unui întreg an pentru acoperirea salariilor. Sub orice logică, banii primiți deja achitau obligația Guvernului pentru 6 (șase) luni de zile or nu doar pentru 3 sau 4 luni.

CJ Giurgiu a alocat (NU a cheltuit integral) suma de 6 milioane de lei (în fapt au fost alocate doar 4,76 mil dar… de dragul argumentului, spun ca el, 6 milioane) pentru lupta cu coronavirus. CJ Giurgiu a mai primit o donație de 1,5 milioane de lei. Practic, pentru lupta cu coronavirus, CJ Giurgiu a avut la dispoziție 7,5 milioane de lei. Incompetentul Mina a spus că a cheltuit și I-AU FOST RAMBURSAȚI de Guvern 1,5 milioane lei, bani cheltuiți, dacă bine-mi amintesc, cu carantina și carantina la locul de muncă a personalului DGASPCG.
CJ Giurgiu, Marian Mina, recunoaște că mai are de recuperat DOAR 2,5 milioane, bani pentru care abia recent a depus cerere de rambursare la Ministerul Fondurilor Europene.
Practic, din cele 7,5 milioane de lei, CJ Giurgiu mai are de recuperat DOAR 2,5 milioane, asta însemnând că, din banii alocați pentru lupta cu COVID-19 mai are acum undeva la 5 milioane de lei. Cum anume îl împiedică Guvernul să plătească salariile oamenilor de la DGASPCG nerambursându-i, așa cum Mina clamează, banii cheltuiți pentru lupta cu COVID-19?

Consilierii județeni ai PNL i-au identificat incompetentului surse de finanțare pentru a putea plăti salariile oamenilor. Mai mult, consilierii liberali îi arată incompetentului Mina că a și încălcat legea neasigurând finanțarea salariilor DGASPC, în fapt nu doar una ci două Legi și o Hotărâre de Guvern. Mina vine și spune că el nu poate să utilizeze banii respectivi că are de dat cofinanțări. Eu cred că este vorba despre plata unor lucrări proaste care au dus și duc încă la înavuțirea clientelei politice a PSD. Doar nu are să ia bani de la clientela politică să-i dea salariatilor DGASPCG.
Nu vrea el, așa cum s-a învățat să spună agramatul ăsta incompetent care probabil se crede satrapul județului Giurgiu.

În baza celor de mai sus, consider că Marian Mina a premeditat această situație alocând o sumă de bani suficientă pentru plata salariilor DGASPC doar pentru 3 luni de zile. Mai cred că Marian Mina clamează în mod absolut mincinos că nu mai are bani din cauză că Guvernul nu-i rambursează banii cheltuiți cu lupta contra coronavirus. Mai cred că incompetentul Mina respinge soluția pe care consilierii liberali i-au identificat-o tocmai pentru a nu plăti salariile și a perpetua situația.
Am deja convingerea că Marian Mina nu va plăti salariile câtă vreme cineva nu îl forțează să o facă!

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *