Metamorfoză în PNL – Reptilizarea găinii

Am tot încercat să mă țin departe de aiurelile unor ciudăței a căror impotența politică le-a generat vise erotice care de care mai ”spumoase” şi haioase. Asta convins fiind, cum sunt şi acum, nu doar că Ludovic Orban duce PNL într-o direcție bună ci şi de faptul că politicienii cu rezultate reale, care au câştigat bătălii cu PSD chiar în 2016, nu se văd conduşi de maimuțoi mai lipiți de chiloțeii Gabrielei Firea decât îi sunt lipite absorbantele sau mai prinşi între firele mustății lui Dragnea decât sunt firimiturile sau zarzavatul din ciorba ingurgitate de flauşatul din Teleorman.
Treaba este că, precum țânțarii primarului Barbu de la Giurgiu, agitații ăştia încep să mă enerveze nu atât cu înțepăturile cât cu bâzâitul isteric parcă semn al unei nevropatii greu controlabile chiar cu tratament medicamentos.
Mă uitam la câteva din numele celor 17 care au votat împotriva modificării statutului propuse de Ludovic Orban. Cele câteva nume făcute publice doar, nu vorbesc despre interesele mici ale celor rămaşi încă în umbra anonimatului, cât priveşte opinia publică.
Ce a propus Ludovic Orban, pe scurt, este modificarea statutului formațiunii, astfel încât liderii organizațiilor județene vor putea fi demiși cu jumătate plus unu din numărul membrilor Biroului Politic Național, față de majoritatea de două treimi aşa cum este în prezent. Este de notat faptul că prevederea cu două treimi este una impusă de Buşoi&Compania înaintea efectuării alegerilor interne în PNL astfel, cei care, ca Buşoi, au fost unici candidați, de exemplu, să-şi asigure păstrarea locului indiferent de cât de slabe performanțe ar avea şi indiferent de blaturile cu PSD.
Dar… cine s-a opus modificării? Păi dintre cei doar 17 care au votat împotrivă a făcut parte şi Alina Gorghiu. Doamna Gorghiu a fost cel mai dezastruos preşedinte al PNL din toate timpurile. Sub bagheta domniei sale PNL a obtinut rezultate groaznice la alegerile parlamentare din 2016. Penibilul campaniei pe care a condus-o, proasta inspirație avută în a impune candidați, în primul rând, şi în a alege pe cine să impună, în al doilea rând, au făcut PNL de tot râsul chiar nimicindu-l în județe precum Giurgiu unde Gheorghe Ştefan era cap de listă la deputați, acum transferat la ALDE, şi un domn Vlaicu la Senat, despre care m-am chinuit două săptămâni să aflu ceva.
Cristian Buşoi este un alt ”opozant”. Este cel care a reuşit performanța ca în precampanie să-şi facă singur… anticampanie în cursa pentru primăria Bucureşti. O altă performanță a sa este aceea de a avea şi el, ca preşedinte PNL Bucureşti, rezultate sub orice critică în bătăliile electorale. Desigur cele 6, mai nou, până de curând fiind doar 5, luări de poziție din opoziție la adresa primarului PSD Gabriela Firea se încadrează în lista realizărilor micului Napoleon din plastilină.
Iulian Dumitrescu este un fel de ”Muc cel Mic, vreau să fiu voinic”. Sunt de notorietate acuzațiile care i se aduc referitor la contractele cu statul or ştim cu toții că aşa ceva este posibil doar cu vrerea împăratului Dragnea. De altfel, întreaga sa activitate parlamentară vine parcă să confirme un serios blat cu PSD şi asta cu atât mai mult cu cât este lider de grup parlamentar la Senat. Mai tăcut decât ar trebui să fie ”Docila lui Dragnea” dar de 10 ori mai util pentru PSD în lupta cu PNL, Dumitrescu se vede şi el împărat. Vedea-i-aş pe Hava sau pe Bolojan… sau pe mulți alții, ”chemați la ordin” de acest ”Iuly Doptămaş” al PNL care a umplut facebook de cartoline fără să scoată un sunet în Senat. Asta înseamnă pierderea simțului proporției… Dar de unde ”reptilizarea găinii”, poate vă întrebați? Metamorfoza este clară, în timp ce pesonaje ca acestea se poartă ca nişte găini fricoase în bătălia cu PSD, vor să pară că au sânge rece precum o reptilă când vine vorba despre, culmea, găinării interne în PNL. Pe de altă parte, sângele rece ca de reptilă se transformă subit în ciorbă clocotindă de găină când vine vorba despre a putea fi dați jos pe motiv de non-combat, fraternizare cu inamicullipsă de rezultate, lipsă de activitate sau alte motive întemeiate.
De aici opoziția lor la o chestiune de bun simț: ai fost ales cu 50% +1 trebuie să poți fi dat jos tot cu 50%+1, mai ales dacă eşti, cum cred eu, pesedist sub acoperire.

Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *