Ministrul Educației, PLM, este genial!

După propunerea ca Educația artistică să înlocuiască, la liceele cu profil Real, Fizica, ministrul PLM prinde curaj și vine cu alte propuneri îndrăznețe.

”De exemplu, la orele de Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie, voi propune să se studieze intensiv, cel puțin jumătate din anul școlar, rinichiul uman. La câți pesediști au cumpărat câte un rinichi, chiar și doi, de la Lucan, mă gândesc că, dacă depunem puțin efort, putem să punem un rinichi și între cei trei trandafiri. De asemenea, în baza parteneriatului PSD-UDMR, la aceeași materie se va studia intensiv tăierea copacilor”, ne-a declarat, în exclusivitate, PLM.
Alte modificări propuse ar fi înlocuirea orelor de matematică cu ore de muzică, și așa dedicațiile se dau ”fără număr”. Înlocuirea orelor de limbă și literatură română cu ore doar de limbă, limba plasată în fundul unui pesedist de frunte fiind singura care ajută absolventul să obțină un loc de muncă sigur și remunerat excelent într-un domeniu de top în România, sectorul bugetar. Interzicerea predării limbii engleze și introducerea orelor de limbă rusă, cu titlu obligatoriu și, la alegere, între limba maghiară, limba de stat din Ungaria sau limba pe care cetățenii unguri o folosesc, asta tot în baza parteneriatului PSD-UDMR.
O propunere care a fost contestată de o aripă mai rebelă a PSD este aceea ca pe fiecare catedră din fiecare școală să fie montată câte o machetă copie care să-l reprezinte pe Florentin Pandele, în mărime naturală, cu un microfon în mână.
Nici învățământul universitar nu scapă de reformă, PLM propunând introducerea la facultatea de drept a unor discipline de studiu noi cum ar fi șoferia, tâmplăria și studiul aprofundat al strungului pentru ca juriști de marcă precum Nicolicea sau Șerban Nicolae să nu mai fie victimele miștourilor nulităților în drept. La Facultatea de Administratie Publica SNSPA se vor studia neapărat și atletismul, fotbalul, judo și alte sporturi fără de care nu se poate numi profesionist în administrație niciun ales PSD.
Însă cea mai îndrăzneață măsură este aceea de a înlocui proaspăt introdusul manual unic cu broșura unică în care vor fi prezentate personaje marcante ale societății românești cum ar fi Olguța Vasilescu, Liviu Dragnea, Gabriela Firea, Alexandru Arșinel, Victor ”Patru Rinichi” Socaciu, pentru anul școlar 2018-2019, urmând ca și aceasta să fie înlocuită cu un simplu calendar cu PSD în anul școlar 2019-2020.

Acesta este un pamflet, încă. (posibil o foarte exactă premoniție)

Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *