Ministrul Răzvan Cuc- minciună sau habarnism?

Într-o scurtă conferință de presă desfășurată ieri, 5 Iulie, la care au participat premierul Mihai Tudose și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, cel din urmă a început să prezinte ”mărețele realizări socialiste”, în stilul tipic cu care orice reprezentant al PSD aflat într-o funcție ne-a obicinuit.

Guvern

”[…] A fost o vizită de lucru fructuoasă în care am prezentat ce s-a făcut în primele 6 luni ale mandatului meu și aici mă refer la proiectele care au fost deblocate și ce am reușit să transmitem către SEAP până în acest moment. Vorbesc despre proiecte de 14 miliarde de lei. Aici m-aș referi la obiective de investiții cunoscute și de dumneavoastră: podul de la Brăila; Sibiu-Pitești secțiunile 1 și 5; Pitești-Craiova în integralitate; Centura pe Sud a Bucureștiului”, a declarat ministrul transporturilor.

Numai că ceea ce nu spune este faptul că documentațiile sunt respinse pe bandă rulantă or dacă documentația a fost respinsă se cheamă că… NU s-a reușit deblocarea proiectelor iar transmiterea către SEAP este o gravă nereușită de vreme ce s-au transmis dar… nu au fost și acceptate, spunându-se să… se refacă documentația. Să fie minciună prin omisiune? Să fie rea credință? Să fie doar o cutumă rămasă în Kiseleff nr. 10 din vremurile în care progresul socialist trebuia să apară, cum-necum, în rapoarte? Întreb pentru că mai jos găsiți răspunsurile primite de către de subordonații domnului ministru Cuc de la Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice.

Cum spuneați, domnule ministru? Sibiu-Pitești secțiunile 1 și 5? 

Vă anunțăm că la data de 05.07.2017 Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice a respins publicarea documentației de atribuire cu numărul 281383 și denumirea Proiectare și execuție autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 1 Sibiu – Boita, km. 0+000 – km. 14+150 – Lot 1 km. 0+000 km. 13+170.

– Vă anunțăm că la data de 05.07.2017 Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice a respins publicarea documentației de atribuire cu numărul 281807 și denumirea Proiectare și execuție autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 5Curtea de Argeș Pitești km 92+600 122+950

 Ce mai spuneați, domnule ministru? Ceva despre… Pitești-Craiova în integralitate

–  Vă anunțăm că la data de 30.06.2017 Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice a respins publicarea documentației de atribuire cu numărul 280747 și denumirea Proiectare și execuție Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 4.

– Vă anunțăm că la data de 30.06.2017 Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice a respins publicarea documentației de atribuire cu numărul 280748 și denumirea Proiectare și execuție Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 3.

Dacă Răzvan Cuc știa și, cu toate acestea, le-a pus la capitolul „realizări”, este grav. Dacă nu știa, însă, consider că este și mai grav arătând că este un ministru slab informat care nu cunoaște procese elementare de management. Diletantism ridicat la… nivel ministerial într-un domeniu esențial pentru România. 

Poate că este timpul ca giurgiuvenii să-și mai tempereze sentimentul de mândrie generat de faptul că avem… doi reprezentanți în guvern. De ce să dăm ocazia unei țări întregi să-njure tot județul?
Cum facem să-i atribuim pe cei doi județului Teleorman?

C.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *