Nicolae Barbu pe tema Poliției Locale este un fel de ”Garcea” al administrației

Despre problema Poliției Locale am mai scris și voi mai scrie atâta vreme cât este nevoie pentru ca cineva să o rezolve, măcar providența dacă primarul PSD Nicolae Barbu se dovedește incapabil, ca de obicei.

Pe tema sechestrului pus de executori pe mașinile Poliției locale, primarul Barbu a acționat clar, prompt, hotărât și fără succes. Am aflat din surse demne de încredere că cei 15 polițiști locali concediați sunt reprezentați astfel, 12 dintre ei de un avocat iar ceilalți trei de un alt avocat. Ambele grupuri au solicitat sechestru pe mașinile Poliției Locale. Primarul Barbu, ambițios cum îl știm, a înaintat contestații la executare pentru ambele sechestre. Una a fost acceptată, cealaltă nu. Astfel că primarul Barbu a depus suma de 37.000 EUR drept cauțiune pentru contestația acceptată. Suma de recuperat a celor 12 polițiști locali este de aproximativ 108.000 EUR. Practic, cu această mișcare, desăvârșitul primar manager a reușit să blocheze suma de 37.000 eur din banii giurgiuvenilor râmânând cu mașinile Poliției Locale tot sub sechestru. Bravo! Inteligent! Mai inteligent decât ”orașul inteligent”!

Dar de ce s-ar opri primarul din a arăta că este ridicol? Nu văd niciun motiv serios iar el se pare că este de acord cu mine.

Într-o recentă conferință de presă, primarul PSD Nicolae Barbu a declarat că Poliția Locală Giurgiu nu asigură ture de noapte din două motive. Primul, confirmând ceea ce eu deja vă anunțasem, este acela că nu are bani să plătească ore suplimentare și ore de noapte iar al doilea este acela că… Poliția Română începuse să transfere din atribuții către Poliția Locală.

“Primul motiv este acela că nu ne permitem să plătim ore suplimentare și nici spor de noapte, nu avem sume pentru aceste cheltuieli.
Cel de-al doilea motiv, și nu o spun cu bucurie, este acela că Poliția Națională a început să transfere din atribuții și îndatoriri cștre Poliția Locală. Se cam șmecheriseră… Și atunci, de ce să intervină cei de la Poliția Locală, platiți de cetățenii municipiului, la chestiuni la care pot interveni cei de la Poliția Națională.” a declarat Nicolae Barbu (PSD).

Domnule primar din partea PSD, Nicolae Barbu, OPRIȚI-VĂ! Sunteți RIDICOL, domnule! Sunteți ridicol și deja deveniți nesimțit prin naturalețea cu care mințiți giurgiuvenii pentru că refuz să cred că nu știți!
Poliția Locală acționează și funcționează în baza Legii 155/2010, amendată și republicată în M.O. pe 8 mai 2014. Această lege, la capitolul III articolele de la 6 la 13, stabilește în clar ATRIBUȚIILE POLIȚIEI LOCALE!
Poate că nu conștientizați, domnule primar, faptul că declarația dumneavoastră este una denigratoare la adresa Poliției Române (așa se numește instituția or nu Poliția Națională) prin prisma faptului că insinuați că Poliția Română nu își îndeplinește la Giurgiu atribuțiile pe care, la rândul ei, le are stabilite prin LEGE și își transferă aceste îndatoriri către o altă instituție care nu are nicio cădere a le îndeplini. Pe de altă parte, afirmația dumneavoastră poate arăta și faptul că Poliția Locală, preluând din ”atribuțiile și îndatoririle” Poliției Române, și-a depășit atribuțiile acționând în afara cadrului legal stabilit prin Legea 155/2010, ceea ce, domnule Barbu, este FOARTE grav!
Altfel, dacă nici Poliția Română nu a ”transferat din atribuții și îndatoriri” către Poliția Locală și nici Poliția Locală nu a acționat în afara atribuțiilor pe care le are clar stabilite prin lege, însemnă doar că Poliția Locală și-a facut exact datoria iar incompetența dumneavoastră în a asigura finanțarea necesară funcționării Poliției Locale a dus la situația în care ”la Giurgiu închide și la Poliție”!
Pricepeți, domnule primar PSD Nicolae Barbu? Nu este greu de înțeles. Greu de înțeles este doar faptul că mai sunt doi sau trei giurgiuveni care vă susțin.

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *