Noruț Stănișteanu despre guvernul PSD -„politică la nivel de județul Teleorman”

În recenta conferință de presă a Partidului Național Liberal Giurgiu, prim-vicepreședintele PNL Giurgiu, Noruț Stănișteanu, a abordat două teme, oarecum legate una de cealaltă.
A început prin a caracteriza, chiar foarte expresiv, programul de guvernare al PSD ca fiind doar „politică la nivel de județul Teleorman, continuând prin a sublinia că „în acest moment, țara este condusă așa cum a fost condusă moșia de le Teleorman pe când Dragnea era președinte de consiliu județean sau prefect din partea PD”.
Dorind să ofere și un exemplu de diletantism în materie de guvernare, prim-vicepreședintele PNL Giurgiu a continuat: ”Chiar de anul trecut pe mine m-au surprins niște date. Un program de guvernare care spunea, la criteriile de performanță, că România pleacă de la un PIB, în 2016, de 760 de miliarde de lei, o cifră care s-a dovedit a fi corectă. Cei care tocmai au fost demiși, nu știu ce-și vor mai asuma ceilalți, spuneau că vor avea în următorii 4 ani o creștere medie de 5,5 % pe an. Spuneau că pleacă de la 760 miliarde și că vor ajunge, în 2020, la 1.014 miliarde de lei. Nu ne trebuie nici multă minte, nici nimic mai mult decât să știm tabla înmulțirii ca să vedem că, dacă în fiecare an adăugăm 5,5%, ajungem la 942 de miliarde, nicidecum 1.014. Au avut un start absolut nefericit, neprofesionist și, din păcate, neremarcat la vremea respectivă. Mai și publici pe site-ul astfel de cifre. Ce pretenții să mai avem de la acești oameni?”. Domnul Stănișteanu a omis din raționamentul său posibilitatea ca acele calcule să fi fost făcute de Olguța Vasilescu în matematica limbilor engleză și franceză or toată lumea știe că în alte limbi matematica… sună altfel. Nu vă mai pripiți, domnule, să concluzionați că ar face ei socoteli cu abacul stricat…

Noruț Stănișteanu, prim-vicepreședinte PNL Giurgiu

Noruț Stănișteanu, prim-vicepreședinte PNL Giurgiu

„Ce părere aveți despre guvernul ăsta cu 24 de ministere, 2 miniștri delegați, un prim-viceprim-ministru fără atribuțiuni…? Domnule, chiar vrem să dăm la toată lumea de mâncare? Păi atunci să facem ministerul cărbunelui, să facem ministerul petrolului, facem ministerul gazelor, să facem vreo 60 de ministere să aibă toată lumea de mâncare…” a mai spus Noruț Stănișteanu. Desigur, nu cred că domnul Stănișteanu se așteaptă ca „gogoșarul de la Bolintin”, chiar dacă a trăit acele vremuri (unii ar spune ca le-a trăit la intensitatea unui…nelegiuit), să-i înțeleagă aluzia la structura Guvernului României de dinainte de 1989 când erau nici mai mult nici mai puțin de 78 de poziții (1 prim-ministru, 3 prim-viceprim-miniștri, 11 viceprim-miniștri, 33 de miniștri, 30 de secretari de stat și președinți de comitete și consilii cu rang de ministru – structura guvernului Dăscălescu).

Rămânând, oarecum, în zona discuțiilor despre guvern, Noruț Stănișteanu are și un punct de vedere legat de aparenta reticență pe care numărul doi în PSD o are față de numirea lui Tudose. „Mă tem că… a fost la mica înțelegere cu Dragnea astfel încât să nu mai apară acea unanimitate existentă întotdeauna la PSD. Cu cine să facă înțelegeri? Cu aia mai apropiați, cu ăia în care are încredere… Atâta vreme cât Bădălău îi este un apropiat: Nea Nicule, votează, mă, și tu împotrivă, de ochii lumii!”. Dacă ne amintim că, alături de Bădălăus-au abținut sau au votat împotrivă doar Marian Mina, neieșit din cuvântul nașului său, Paul Stănescu, baronul local PSD de la Olt(care mai și amenință, în stil mafiot, jurnaliști de la Evenimentul Zile), și trâmbița erectă a PSD, Codrin Ștefănescu, nu putem spune decât că raționamentul lui Noruț Stănișteanu este destul de corect iar PSD nu joacă teatru ieftin doar cu programul de guvernare ci și cu democrația internă.

 

Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *