”Oameni noi în politică”? Da, la PNL! – Azi despre Florin Cîțu

Florin Cîțu a absolvit în 1996 Grinnell College din SUA, specializarea economie-matematică, şi are un master şi un doctorat la Iowa State University unde a fost şi profesor o perioadă. Anterior revenirii în România, Cîţu a mai lucrat ca economist la Banca Europeană de Investiţii şi la banca centrală a Noii Zeelande. Florin Cîţu s-a alăturat echipei ING Bank la începutul lui 2006 unde a pus bazele echipei de cercetare. De departe unul dintre cei mai buni specialişti pe care România îi are în zona macroeconomiei, Florin Cîțu a intrat în politică în Octombrie 2016 alegând să facă acest lucru alăturându-se Partidului Național Liberal deoarece, după cum el declară, PNL este singurul partid liberal, singura formațiune cu reale principii şi valori de dreapta. Cîțu a candidat şi a obținut, în urma candidaturii, un loc în Senatul României ca reprezentant al PNL iar la nivel intern este vicepreşdinte PNL în structura centrală de conducere a partidului. Încă din prima zi a mandatului său de parlamentar, Florin Cîțu a început o luptă acerbă cu guvernarea PSD-ALDE alertând asupra politicilor păguboase implementate de guvernele coaliției şi venind cu soluții atât în Parlament cât şi în media şi prin intermediul rețelei de socializare Facebook.
Florin Cîțu este de ieri noul lider de Grup Parlamentar al PNL în Senat, o funcție cu înaltă respundere în aritmetica politicii din Parlament.
Un om nou în politică, rapid propulsat în ciuda vehiculatelor acuzații de ”patronaj al baronilor asupra PNL”, acuzații pe care fals pretinse noi formațiuni de dreapta le aduc PNL, un apreciat om nou în politică şi unul dintre cei mai buni specialişti ai României, om nou care a ales PNL.
Duminică, la doar o zi după ce a găsit de cuviință să-l atace pe Preşedintele Iohannis, domnul Dacian Cioloş lansa un mizerabil atac la adresa Partidului Național Liberal clamând atât lipsa dorinței de reformare a PNL cât şi parcă exclusivitate pe conceptul de ”om nou în politică”. Oarecumva foarte ciudată această indusă idee a pretenției de exclusivitate asupra conceptului de ”oameni noi în politică” în condițiile în care Dacian Cioloş era în 2005-2006 consilierul personal al lui Gheorghe Flutur (PNL-plecat la PLD în 2006), 2006-2007 consilierul personal al lui Dan Motreanu (PNL) continuând să dețină DOAR funcții în care a fost NUMIT POLITIC de PNL şi PDL, de la subsecretar de stat la ministru, de la Comisar European la prim-ministru.
Practic, Florin Cîțu poate spune oricând nu doar că este un ”om nou în politică” ci şi că este cu 10 ani mai nou în politică decât Dacian Cioloş.

Ciprian Danciu

Florin Cîțu PNL

Florin Cîțu, senator PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *