Pentru PSD Giurgiu, educația și dezvoltarea economică reprezintă doar teme de discuție, NIMIC mai mult!

„Pentru că nu vreau!” este celebra deja replică pe care președintele PSD Giurgiu, Marian Mina, i-o adresa unui consilier județean PNL pe vremea când Mina era președinte CJ și nu dorea să distribuie către primării cotele TVA înainte de alegerile europarlamentare.

Acest „pentru că nu vreau!” a devenit de azi politica oficială, deși nedeclarată, a PSD Giurgiu. Începând de azi, Marian Mina, președintele PSD Giurgiu, Marian Măroiu, președintele organizației municipale a PSD Giurgiu, consilierii județeni ai PSD și consilierii municipali ai PSD și-au pierdut orice legitimitate în a vorbi despre teme precum educația, forta de muncă, invettiții si investitori, mediul de afaceri de la nivelul județului Giurgiu. Azi, PSD Giurgiu a arătat lipsă de viziune vecină cu prostia și răutate vecină cu intențiile criminale la adresa agentilor economici.

Prin blocarea proiectului referitor la constituirea consorțiului pentru învățământul dual PSD Giurgiu, Marian Mina, Marian Măroiu, consilierii municipali ai PSD dar și consilierii județeni au „realizat” două lucruri.

În primul rând au blocat. Au blocat nu doar o investitie majoră în sistemul de educație din județul Giurgiu ci mai grav, au blocat șansa copiilor giurgiuveni de a accesa un sistem educațional care să le ofere o meserie căutată în mod real în piața forței de muncă. Au blocat șansa agenților economici care operează deja în județ să aibă acces la forță de muncă calificată conform nevoilor lor. Au blocat șansa ca potențiali investitori să ia în considerare județul Giurgiu ca pe un județ ce le poate oferi forță de muncă calificată astfel diminuând dramatic șansele ca județul Giurgiu să devină unul atractiv pentru investitori, comoetitiv în relația cu județele dezvoltate.

În al doilea rând au arătat. Au arătat nepăsare, ipocrizie, folosirea mandatelor câștigate în alegeri pentru a bloca oponenții politici or nu pentru a ajuta în mod real la dezvoltarea județului.

În ultimii doi ani, președintele PSD Giurgiu a adus în discuție „problemele din educație” la nivelul județului, așa cum le-a identificat el, atât cât a putut… Ce a avut de spus pe această temă? Critici aduse numirilor de la Inspectoratul Școlar Județean, crăuneli legate de mai știu eu ce director de unitate de învățământ, atât! In traducere liberă, dacă nu ați înteles până acum, functii! Doar funcțiile pe care unii le ocupau sau alții le-au pierdut. De când Consiliul Județean Giurgiu sub condicerea lui Dumitru Beianu și PNL Giurgiu au anunțat demararea acestui proiect, președintele PSD Giurgiu nu a avut decât cuvinte de laudă în spatiul public. Câtă ipocrizie! ➖Câtă lipsită de abilitate politică a fost prezumția sau speranța lui Mina că acest proiect nu se va concretiza fapt ce l-a determinat să afirme în spatiul public că PSD va sustine acest proiect. Asta până azi când PSD a trebuit să arate prin fapte că îi pasă mai mult de viitorul copiilor giurgiuveni decât de jocurile politice.

Câtă lipsă de pricepere politică și administrativă din partea tuturor pesediștilor să susții că nu vrei să îndatorezi județul PENTRU EDUCAȚIE în condițiile în care educația este unul dintre capitolele la care județul a stat și stă cel mai prost! Câtă nepăsare față de viitorul copiilor giurgiuveni ca doar pentru a nu permite opozanților să realizeze ceva, să blochezi un proiect destinat asigurării posibilității ca acești copii să-și poată asigura un trai decent și independent la maturitate! Ce gest grobian de sfidare la adresa mediul de afaceri giurgiuvean care a arătat disponibilitate spre a investi in acest proiect, care a muncit pentru acest proiect, care a arătat că are nevoie de acest proiect! Ce gest de sfidare la adresa mediului academic, în speță la adresa uneia dintre cele mai renumite universități din România, Universitatea Politehnică București ai căror reprezentanți au muncit vreme de minim patru luni pentru acest proiect!

Toate acestea sub bagheta lui Marian Mina. Marian Măroiu este unul dintre reprezentantii PSD Giurgiu din al cărui discurs nu au lipsit niciodată, în nicio apariție publică două teme: nevoia de „locuri de muncă bine plătite” la nivelul municipiului Giurgiu și nevoia de a atrage investitori în Giirgiu.

Îl întreb pe Marian Măroiu cum crede el că un investitor poate fi tentat să vină în Giurgiu când știe că nu găsește forță de muncă calificată? Concret, cum? Că de „avem nevoie de” sunt satul până peste cap. Cum cred PSD Giurgiu și domnul Măroiu că tinerii giurgiuveni, în eventualitatea în care un investitor deschide o fabrică in Giurgiu, vor avea parte de „locuri de muncă bine plătite” ei neavând vreo calificare necesară investitorului respectiv? Concret!

Cum să afirmi că un proiect de o asemenea importanță și anvergură prezintă riscul de a deveni o povară financiară pentru administrație în cel mai slab județ din punct de vedere al educațieie? Dar contractele firmelor lui Bădălău, pentru obținerea cărora azi Bădălău stă „la Beciul Domnesc”, nu sunt poveri financiare pentru administrațiile locale?

Domnule Măroiu, deplângeți ipocrit depopularea județului și municipiului, arătați că municipiul este îmbătrânit din cauză că tinerii pleacă în București sau peste hotare pentru un trai decent dar când vine vorba de a construi ceva solid, „durabil”, cum place „specialiștilor PSD” să spună, pentru a putea preveni fenomenul migrației, votați împotrivă?

În condițiile de mai sus, cum, cu ce legitimitate să vă mai permiteți voi, domnilor Mina și Maroiu, domnilor consilieri județeni și municipali ai PSD Giurgiu, să mai aduceți vreodată în discuție teme esențiale precum educația, nivelul de trai, mediul de afaceri? Păi cu un singur vot voi, PSD și minionii inutili ai lui Barbu, de la Pro România, ati lovit „în moalele capului” educația, mediul de afaceri, posibilitatea unui trai decent pentru copiii giurgiuveni.

Doamnelor, domnilor… stați jos, aveți nota 3 și la politică și la administrație! Mai grav este că, poate mânați de frustrarea generată de faptul că voi, cât ați condus județul și municipiul nu ați fost capabili măcar să gândiți un asemenea proiect dar să-l si duceți spre realizare, ați furat efectiv șansa unui trai mai bun pentru mii de copii.

Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *