Pliante despre ”Cum să guvernezi”, nu pliante despre”Cum să protestezi”, de asta are nevoie România, tanti Vasilica!

Cum a făcut, cum nu a făcut, Vasilica Dăncilă a reușit, pentru a nu știu câta oară, să jignească, chiar să umilească cetățenii și asta iar sub sigla instituției Guvernului României. Pliante ca cel de mai jos au fost distribuite ieri în Piața Victoriei. ”Cum să protestezi respectând legea, pe tine însuți și pe cei din jur”. Eu, ca cetățean care nu am făcut nimic altceva decât să respect legea atât la mitingurile organizate de mine cât și la cele la care am începând cu momentul OG 13 din 2017, mă simt jignit din nou de ”tăntica de la Videle”. Voi, mai ales voi, cei care ați fost gazați, bătuți, răniți de armele neletale, fugăriți la sensul propriu de Jandarmerie și toate acestea fără să fi încălcat legea, voi ar trebui să vă simțiți la fel.
Prin acțiunile represive, ilegale și profund antidemocratice ale Jandarmeriei, prin comportamentul iresponsabil al Guvernului României, comportament ce a avut ca scop clar nu doar îngrădirea dreptului fundamental la liberă exprimare dar și reprimarea sângeroasă a protestelor, 10 august 2018 a fost una dintre zilele negre pentru democrația din România. În acest context Vasilica Dăncilă pune sigla Guvernului României pe un pliant informativ care, culmea tupeului, învață cetățenii CUM să protesteze. Josnicia acestui gest mă oripilează și mă înfurie în egală măsură.
Nu pot să nu mă întreb dacă nu ar fi fost mai util un pliant informativ intitulat ”Cum să guvernezi România respectând cetățenii români atât din țară cât și pe cei aflați în afara granițelor, respectând drepturile și libertățile fundamentale, respecând principii, dezvoltând România, respectând cetățenii care nu încalcă legea și nefavorizând infracționalitatea”? Iar acest pliant să conțină câteva puncte, lista rămânând deschisă sugestiilor: 

  • Guvernează pentru cetățeni or nu împotriva lor.
  • Nu măcelări Justiția. 
  • Nu distruge economia.
  • Nu îndatora țara în beneficiul strict al grupurilor de interese politico-economice PSD-ALDE.
  • Nu da ministere cheie pe mâna unor incompetenți (Teodorovici), a unor secretare de la Videle incapabile să-și depășească condiția (Carmen Dan), a unor hoți condamnați și agramați (Bădălău) și lista poate continua. 
  • Pune siguranța cetățeanului înaintea oricăror interese politice și nu politiza și deprofesionaliza instituții precum Jandarmeria, Poliția Română, Parchete etc. 
  • Nu elibera infractori periculoși (Criminali, violatori, traficați de persoane sau/și droguri) doar pentru a putea strecura printre ei și câțiva corupți din PSD-ALDE.
  • Nu colabora cu Rusia, partenerii noștri de încredere sunt în UE și SUA. 
  • Nu face eforturi să scoți România din UE 

Un asemenea pliant de informare nu ar fi fost mai util și deloc jignitor la adresa cetățenilor onești care, culmea, au mai și plătit mizeria din imagine?

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *