Politica PSD Giurgiu? „Să nu facă Beianu!”

Sistemul dual de învățământ reprezintă excelența sistemului profesional clasic, este susținut de stat, administrația locală și de agenții economici, cei din urmă fiind cei care gestionează un parteneriat cu o școală, aducând excelența în sistemul educațional prin implicarea activă în formarea muncitorului calificat care îi va deveni ulterior angajat în companie.

De la începutul mandatului Dumitru Beianu a prezentat proiectul său, proiectul PNL Giurgiu pentru revitalizarea sistemului de învățământ profesional la nivelul județului Giurgiu. Pentru realizarea acestui obiectiv el și colegii săi liberali au depus eforturi susținute reușind cu pași siguri și îndrăzneți, cu sprijinul unor agenți economici importanți la nivelul județului, cu sprijinul parlamentarilor PNL Alexandru Andrei și Gabriela Horga, FĂRĂ sprijinul vreunui parlamentar PSD de giurgiu, dar și cu înțelegerea și deschiderea elevilor și părinților elevilor, să mărească numărul de clase profesionale, să deschidă clase pe noi ramuri.

Pentru realizarea campusului școlar profesional competiția între județele țării este acerbă iar în vreme ce în alte județe s-au înțeles importanța și rolul unui asemenea campus, la Giurgiu este încă nevoie de explicații pentru a combate contraargumente puerile ale consilierilor județeni ai PSD.

Cu multă rambdare a fost Beianu înzestrat să-i dea explicații, pentru a nu știu câta oară, unui consilier județean PSD incapabil să lege două propoziții fără să agreseze impardonabil limba română, Napoleon Grigore, acest „monument” al presei giurgiuvene… Mult calm are Beianu pentru a reuși să treacă peste ceea ce s-a dovedit a fi, în ultimă instanță, cel mai „serios” argument al PSD… acela că… nu au fost invitați și ei la semnare.

Președintele PSD Giurgiu, Marian Mina, a salutat și a lăudat eforturile legate de acest subiect de fiecare dată când tema a fost adusă în discuție în câte o emisiune. Câteodată mai rezervat, pe principul „dacă va reuși este bine, dar nu cred că va reuși”, alte ori mai optimist, pe principiul „este foarte bine, avem nevoie”, Mina nu a adus niciodată nicio critică acestui proiect ba dincontră, a declarat că acest demers va beneficia de sprijinul PSD Giurgiu. De la declarațiile lui Mina la faptele PSD din Consiliul Județean este distanță mare.

Azi, consilierii județeni ai PSD au arătat că „nu se opun dar… nici nu susțin”. De ce? Ba că nu cred ei că Giurgiu are șanse să câștige în fața unor orașe mai mari, ba că nu înțeleg ei de ce nu știu ce sume pentru nu știu câți elevi(le-o fi explicat Napoleon Grigore pe abac), ba că de ce firmele nu contribuie mai mult, ba că ei nu au fost invitați la semnare…Asta pe lângă motivele invocate de mărețul Napoleon care știe el că Beianu va candida la municipiu și că Anghelescu va candida de la alt partid, că bazinul de înot… că… că… că…

Insist, pentru cei care încă nu au înțeles dar vor cu sinceritate să o facă, cu explicația din clipul de mai jos.În mod clar nu unuia ca Napoleon, care nu doar că nu vrea dar nici nu poate să priceapă, amărâtul nu a înțeles până azi când să folosească „datorită”, îi este adresată explicația ci oamenilor care pur și simplu nu au înțeles până acum.

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *