Premonițiile lui Nicolae Barbu – „parc tematic pentru aviator”

Premonițiile lui Nicolae Barbu din 2018. Cine ar fi crezut că Barbu știa din 2018 că va fi scos din politică de… un aviator? ?

Nu cu mult timp în urmă, o publicație locală titra: „Da’, dacă primarul era medic ginecolog…”
Articolul sesizează faptul că a fost aprobat Proiectul Tehnic (PT) pentru „Amenajare spațiu de agrement adiacent Veriga”. – Cod proiect 126029.
Cu un ton ironic, chiar haios în contextul în care Anghelescu este de profesie pilot, autorul scoate în evidență faptul că în proiect, din „105 cuvinte (dintre care, 34 cuvinte de legătură) găsim cuvântul avion repetat de 9 ori!”. Desigur, jurnalistul lansează o întrebare legitimă, dar în lipsa unor informații care poate ar fi fost necesare… „Dacă Anghelescu nu era pilot ci… ginecolog?”. Haioasă abordarea numai că… ce să vezi? Situația mă face să întreb și eu: „dacă Barbu nu a fost nici primar, nici manager, nici primar manager” ci era ghicitor în cafea, văr cu „Mama Omida”, ucenic al „babei Vanga” sau expert în tainele cărților de tarot?”. Șanse sunt mai mari să fi fost oricare dintre cele enumerate de mine, primar, cu atât mai puțin primar manager, am văzut cu toții că nu a prea fost.

Proiectul adus în discuție este unul al cărui Studiu de Fezabilitate este realizat de către domnul primar în funcție atunci, Nicolae Barbu, încă din anul 2018. De ce nu l-a realizat până la final de mandat nu știu dar pot specula că a fost mai preocupat de proiecte de asfaltare făcute „pe genunchi”, dat fiind faptul că 2020 era an electoral, decât de parcuri și locuri de joacă. Da, da! Proiectul, textul cu tot cu cele 9 repetări ale cuvântului avion din cele 105 cuvinte dintre care 34 de cuvinte de legătură, ideea temei pe care locul de joacă să o aibă, toate aparțin, sub clară și certă semnătură, administrației Barbu, cod proiect-126029. Ce-ți este și cu premonițiile astea… ?

Așa se face că, din această situație rezultă două lucruri. În primul rând actuala administrație nu „aruncă la gunoi” proiectele fostei administrații, așa cum domnul Barbu acuză cu fiecare ocazie.
În al doilea rând, se poate spune, în contextul articolului și al faptelor prezentate, că Barbu a avut o premoniție în 2018, parcă știind că sfârșitul politic îi va fi adus de către un… aviator, aviator căruia pare că a decis încă din 2018 să-i dedice un loc de joacă tematic.
Domnule Barbu… ce să spun, ai fost inspirat în 2018… zațul, tarotul, bobii sau visele parcă ți-au spus ceva…

Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *