Probleme cu subvențiile, bani mai puțini

Într-o recentă conferință de presă Marin Anton, președintele Partidului Național Liberal Giurgiu, a adus în atenția giurgiuvenilor un aspect mai puțin cunoscut, poate chiar deloc discutat în spațiul public.
„Vă supun atenției un aspect, pe care vi-l pot confirma toți fermierii giurgiuveni: în aceste zile se plătesc subvențiile pentru motorină. Dacă în anul 2016, valoarea era de 1,7975 lei pentru un litru, în anul de grație 2017  valoarea este de 1,4185 lei/litru. În aceste condiții, fermierii pierd circa treizeci de bani pe fiecare litru de combustibil, ceea ce înseamnă aproximativ 20% din valoarea totală.Nici domnul Bădălău, nici altcineva din Guvernul PSD, nu a dat o explicație de ce această scădere.”, a declarat Marin Anton.
In aceste condiții nu pot să nu îmi amintesc de „focul” ce ardea la inimioara PSD-ului de grija fermierilor. Cum urlau ei ca au avut grijă de fermieri și că le-au plătit și pe gură și pe nas și cum guvernul Cioloș nu le-a dat nimica-nimicuța da’ noroc mare au avutără că veni Dragnea cu cohorta de șnapani la guvernare că… uite ce de le mai dă.
Și să nu-mi vină să țip la ei, mai tare decât țipa Floricica dansatoarea la Iohannis: „Banii, băăăăăă!!!! Dați-le baniiiiii, băăăăă!!!”.

În aceeași conferință de presă, Marin Anton a mai punctat un aspect, acela al performanțelor pe care firme controlate direct sau indirect de numărul doi în PSD le au în… mediul de afaceri giurgiuvean.

„Domnul Bădălău, vă spun de acum, controlează, în proporție de 80-90% toate licitațiile din județul Giurgiu și am să vă dau prima comună, comuna Găiseni. Comuna Găiseni are un proiect de apă câștigat, întâmplător și meritat, de firma domnului Bădălău. Valoearea proiectului este de 2,5 milioane de euro. Poate ne explică domnul Bădălău prin ce merite deosebite și cum a ajuns firma dumnealui să câștige, la dumnealui în județ, pe bani puși de dumnealui în programele de dezvoltare ale județului Giurgiu, la Ministerul Dezvoltării, cum a ajuns, întâmplator și meritat, să câștige această licitație. Aceasta este directă. Are și indirecte, domnul Bădălău în județul Giurgiu, și tot la Găiseni, proiect de drumuri câștigat de pe locul 6, într-un final, de Style Construct. Licitație, câștigată de Expess Construct.”
Și una care mi-a plăcut: „gogoșarul de la Bolintin reușește să controleze licitațiile în județul Giurgiu”, încheie Marin Anton subiectul licitațiilor.

*sursa foto: opiniagiurgiu.ro

Ciprian Danciu