Reacții, relații și parapon la PNL Giurgiu.

Părerea mea, cum ar veni.

Supărat pentru că sigla PNL aflată pe sediul PNL Giurgiu nu a fost înlocuită din „Partidul National Liberal” în „Fam. Stănisteanu”, prim-vicepreședintele PNL Giurgiu,  Norut Stănișteanu, a demisionat. Anca Stănișteanu a demisionat și ea din funcțiile pe care tăticul i le-a cerut în PNL. Vă garantez, PNL nu a pierdut nimic iar de ar pleca și din PNL acum, cât de curând, PNL chiar ar câștiga. Ce ar câștiga PNL? Certitudinea faptului că, dacă în viitor nu va primi ceea ce vrea dar nu neapărat merită, Stănișteanu nu va mai… amenința că pleacă.

Amintindu-mi de o perioada nu chiar așa îndepărtată, o scurtă povestioară spune că PNL își căuta candidatul pentru primăria Giurgiu. Stănișteanu, desigur, dorea și el. PNL a ales un alt candidat iar, în acel moment, „singurul, unicul, de neînlocuitul, mai Brătianul decât Brătianu liberal” ce credeți că a făcut? A plecat din PNL și a candidat împotriva candidatului PNL. Dă liberalismul pe răscol din el. Vă reamintesc că 3 voturi au despărțit PNL de a avea un consilier municipal în plus ori mă gândesc că „singurul, unicul, de neînlocuitul, mai Brătianul decât Brătianu liberal”, așa cum le place unora să-l ”ridice”, Stănișteanu împreună cu fiica lui (cunoscută în PNL doar prin prisma celor 3 funcții cerute de tatăl său pentru ea) nu au votat PNL la alegerile locale. Ăsta da liberalism.

Mai nou, ”unicul liberal văzut în Giurgiu”, Stănișteanu, după ce și-a băgat, mai cu japca, fata în orice funcție a găsit libera prin PNL, 3 la număr, a început să vrea să își vadă odorul și în a patra funcție, cea de președinte OFL. Să nu fiu greșit înțeles, vă rog! Nu găsesc nimic rău în a-ți dori să poți satisface toate mofturile copilului tău dar, cum zicea o vorbă din bătrâni, ”mai pune opritor dacă nu vrei să te duci la vale”. Măi, și dacă era vreo ”zbătăreață” să zici că aleargă pe străzi cu partidul, să zici că bate județul de-l rupe, să zici că-i spală păcatele tatălui de la locale…. mai că ai fi zis că ar fi și păcat să vrea doar 4 funcții… ” mai dă-i, mă, încă două că uite ce face!”. Dar…. politică nu se face doar ocupând funcții cu titluri pompoase, dând telefoane ”a ocupata” dintr-o terasă pe care o transformi în biroul tău de ”important care ești tu”. Mai pardon, răzgâielile copilului trebuie limitate sau direcționate în așa fel încât să dea măcar impresia că s-ar putea spera că se vor transforma în reală muncă de partid.

Adevăratul, unicul și de neînlocuitul liberal, cu ocazia acestor alegeri interne , fără doar și poate, și-a epuizat absolut, dar absolut toate pârghiile de negociere în PNL cu această ocazie. De la rugăminți peste tot prin județ, cele mai multe dintre ele fără succes, la amenințări și până la ultima și cea mai înjositoare posibilă formă de șantaj într-o organizație, ”dacă nu o puneți pe fata tatei, tata demisionează”, ceea ce în fapt s-a dorit să fie a sa demisie teatrală din funcția de prim-vicepreședinte, Stănișteanu a epuizat absolut orice cale de negociere în PNL pentru un moft al fiicei sale care ar fi fost nu doar nedorit în organizație ci, am convingerea, ar fi păstrat OFL Giurgiu în același con de umbră în care s-a aflat în ultimii doi ani. Fata avea titlul, se ducea pe la București să o vadă ”lumea bună”, muncă… mai să facă alții că ea… ”este a lui tata” iar dacă alții nu munceau… OFL Giurgiu rămânea bând apă de la robinet 6 ore pe zi într-o terasă…. și atât. Un singur lucru am apreciat la Stănișteanu în toată povestea asta și anume faptul că, până acum, el nu și-a pus ”poalele-n cap” iar fiica lui nu prea pricepe ce-nseamnă faptul că a făcut-o. Dar asta este în strictă legătură, cred, cu faptul că, în doar 3 săptămâni, pentru o miză relativ mică, și-a epuizat fără succes toate căile de negociere în organizație, chiar depășind limita bunului simț, pe alocuri.

Parapon mare, băi nene! Dar, mă întreb, domnișorica lui tata, cunoscută în PNL doar prin numele tatălui,  o fi dispusă să vină și la muncă, să ne arate că ne-am înșelat? Să ne facă în ciudă că uite ce om muncitor am pierdut? Nu cred că nu ar fi primită dacă s-ar duce dar sunt sigur că nu o va face!

Cunoscând conducerea PNL, în măsura în care am reușit să o cunosc, am convingerea că o eventuală ieșire a lui Noruț Stănișteanu din PNL nu convine, am convingerea că la nivel de conducere PNL Giurgiu ar fi ideală o reconciliere. Mai am, însă, convingerea că la Stănișteanu ”îmi iau bocceluța și am plecat fiindcă iar m-am supărat” este un modus operandi pe care nu va ezita să-l aplice pentru orice, oricând, în orice conjunctură iar eu nu aș putea spune decât că o asemenea persoană, indiferent de calități, nu face decât să pună în pericol organizația.

Ciprian Danciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *