Restructurarea propusă de Velicu Florian a deranjat ”fabrica de salarii” a APDF Giurgiu. Replica directorului APDF la acuzațiile sidicatului.

În cursul zilei de azi a apărut în spațiul public un comunicat al sindicaliștilor APDF prin care se arată ”dictatura” instaurată de Florian Velicu la APDF, acuzație adusă fără argumente, și se arată cu degetul spre o clamată lipsă de profesionalism a lui Velicu. Prin comunicat sindicaliștii spun ca ei se opun ” destructurării prin eliminarea unor angajaţi”,făcând referire la restructurarea pe care directorul APDF o dorește, omițând să spună că o restructurare/reorganizare nu se face ”pe angajați” ci ”pe funcții”, care funcții pot fi sa nu necesare. Culmea este că, în vreme ce sindicaliștii acuză, în același comunicat, și lipsa de pricepere a lui Răzvan Cuc ca ministru al Transporturilor, nu i-a auzit nimeni revoltați de prezența lui Cuc în fruntea ministerului câtă vreme Cuc era în grațiile lui Bădălău, la fel cum nu i-a auzit nimeni să se întrebe ce altceva în afară de grațiile șefilor de la PSD l-a recomandat pe Alin ”Parfum” Guțu să ocupe funcția pe care Velicu o ocupă azi, așa cum se întreabă ce-l recomandă pe Velicu.

Realitatea este, însă, că Velicu Florian și-a pus în plan să restructureze APDF Giurgiu desființând funcții de conducere inutile dar bine plătite, asta în condițiile în care peste 75% din veniturile APDF intră în cheltuieli cu salarizarea iar până și sediul APDF stă să se dărâme la sensul propriu după ce APDF Giurgiu a avut la conducere oameni ”emblematici în domeniu” ca ”Parfum”, cum mai este cunoscut din câte înțeleg, sau deja celebrul Cristian Matei. Altfel, sindicaliștii recunosc cu jumătate de gură că este necesară o reorganizare dar, cu cealaltă jumătate de gură, probabil cu cea care ”toacă bugete”, spun un fel de ”să se reorganizeze, primim, dar să nu se schimbe nimic sau să nu se taie funcțiile de șefi!”.

Într-un comentariu pe Facebook, directorul APDF Giurgiu le răspunde destul de clar sindicaliștilor a căror problemă se pare că este mai repede legată de rezistența lor la o necesară schimbare decât una justificată de reale argumente dar și susținută de consecvență în abordare de-a lungul timpului.

Acuzele sunt doar niște minciuni ordinare care ascund de fapt deranjul pe care l-a generat pozitia mea fermă și reorganizarea Companiei, implicit desfiintarea anumitor posturi de director care s-au dovedit total inutile în ultimii doua zeci de ani, ba mai mult doi dintre acesti directori s-au înscris zilele trecute în Sindicat imediat când au înțeles despre ce este vorba cu aceasta reorganizare și toate acestea în contextul în care dansii reprezintă patronatul Companiei!
Se pune problema existenței unui conflict de interese generat de faptul că nu poți fi în același timp reprezentantul patronatului și al sindicatului!
De fapt aceasta disperare arată foarte clar faptul că deranjează descoperirile mele in ceea ce privește jaful pe care l-au pus in practică acești directori, anterior venirii mele ca manager la aceasta singura Companie Națională ce își are sediul în Giurgiu și care în ultimii ani nu a fost capabilă să dezvolte nicio investiție, sediul in care își desfășoară activitatea stă să cadă, sumele de bani facturate și neîncetate în ultimii ani se ridică la aproximativ 3,3 milioane lei(TREI ZECI SI TREI DE MILIARDE DE LEI VECHI), unul dintre cei doi directori despre care vă vorbeam este beneficiarul unei clauze de stabilitate acordată de managerul pesedist Matei Cristia, clauză prin intermediul careia îl înscăunează ca ,,Rege” al acestei Companii, marea majoritate a cladirilor, navelor și a construcțiilor plutitoare aflate în administrare sunt degradate, neîngrijite și ruginite, iar in accepțiunea acestor directori așa este normal, scopul lor fiind acela de a-și urmări interesul personal si de a toca permanent și ineficient banii Companiei!
Apropo, cheltuiala cu personalul este de peste 75%din veniturile totale și asta in contextul in care Legea ne obliga să investim minim 50%din venituri în modernizarea și intretinerea bunurilor concesionate, iar in ultimii ani datorită incompetenței manageriale s-au platit aiurea aproape cinci sute de mii lei impozite pe profit, dividendele aferente si penalitatile de întârziere aferente!
Cine este de bună credință este imposibil să nu înțeleagă disperarea și motivele acestor acuze grave și total nefondate! ”
a scris Velicu Florian.

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *