Revoltător! Marian Mina(PSD)”ia peste picior”(iar) salariații DGASPC Giurgiu şi crede că-s prea mulți însoțitori ai persoanelor cu handicap.

Mi-a atras atenția un articol din Cronica giurgiuveană care prezenta, cu ironia de rigoare, ”descoperirea” făcută de Marian Mina în ceea ce priveşte oamenii care ”dau gaură-n buget”, însoțitorii persoanelor cu handicap. Am avut curiozitatea de a vedea ”unde, ce şi cum” şi m-am umplut de scârbă.

Încă din luna octombrie a anului trecut începeam să semnalez problemele pe care salariații DGASPC Giurgiu le aveau. Atunci salariații DGASPC Giurgiu îmi spuneau că nu-şi primeau salariile la timp și că plata contribuțiilor la asigurările sociale pentru salariații DGASPC Giurgiu nu era efectuată de luni bune, conform unor surse, chiar de 3 luni, însemnând din iulie 2018. Situația a evoluat de la rău la mai rău astfel că la sfârşitul lunii noiembrie 2018 Marian Mina ajunsese în ultimul stadiu de impertinanță manifestată față de salariații DGASPC mințind că şi-au primit salariile când ei stăteau înlăcrimați pe lângă ATM-urile care-l contraziceau pe Mina care spunea în şedința CJ ”Oamenii și-au primit salariile, au fost câteva întârzieri acolo”.
Cu cântec şi strigături, sub amenințarea mişcarilor sindicale de amploare, Marian Mina rezolvă abia în luna decembrie 2018 situația criminală de la DGASPC Giurgiu, o situație care exista din luna iulie 2018 şi pe care a făcut tot posibilul să o țină departe de ochii giurgiuvenilor fiind o altă mostră de incompetență a micului manelist Mina.

Dată fiind situația prezentată mai sus, pentru anul în curs Marian Mina schimbă puțin tactica. Dacă anul trecut a făcut eforturi să ascundă problemele de la DGASPC, anul acesta, printr-o postare pe facebook, îi anunță, cu alte cuvinte, pe salariații DGASPC că începând cu iunie-iulie vor avea exact aceleaşi probleme, din punctul meu de vedere aceasta fiind o abordare cel puțin batjocoritoare la adresa oamenilor din DGASPC. ”Trebuie menționat că, în acest moment, prin legea bugetului pe 2019, la Giurgiu avem doar 25,75% din necesarul banilor pentru DGASPC. Asta înseamnă că fondurile ne vor anunge până în lunile iunie-iulie”, scrie Marian Mina pe facebook. Practic Marian Mina le transmite în clar celor de la DGASPC că din iunie-iulie iar nu-şi vor primi salariile la timp şi că iar vor întâmpina problemele de anul trecut. Mai mult, îi mai şi zeflemeşte spunându-le că ”Dacă anul trecut m-am supărat pe cei de la Direcție[…] acum, să ştiți că, dacă se va repeta situația, eu voi fi alături de ei pentru că au dreptate!”. Trecem peste impertinența avută în a-şi permite el, ”regele județului”, să se fi ”supărat” pe cei 1000 de salariați care anul trecut ”au avut tupeul” de a fi supărați că nu sunt plătiți. Mergem direct la bătaia de joc față de ei, o bătaie de joc pe care o arată spunându-le, cu alte cuvinte: ”Anul trecut nici banii nu i-am dat la timp şi m-am şi supărat. Gata! Anul acesta nu mă mai supăr dar banii la timp oricum nu-i primiți de prin iunie-iulie încolo! Să fiți mulțumiți că nu mă supăr!”. Pe de altă parte, o spune chiar preşedintele executiv al PNL Giurgiu, Marian Mina, legea bugetului pentru 2019 nu acordă cât trebuie pentru salarii, ce să mai spunem de investiții. Păi legea bugetului pe 2019 este facută de PSD aşa că de ce se supără PSD Giurgiu că o respinge Preşedintele Iohannis? De ce se supără PSD Giurgiu că PNL nu a votat în Parlament legea bugetului pe 2019? Nu este bună, oamenii riscă să nu-şi primească salariile, o spune preşedintele executiv al PSD Giurgiu. Şarlatania asta politrucă nu ține, Excelență! Rămâne de văzut cât de ”recunoscători” îți vor fi salariații DGASPC Giurgiu când, neplătiți fiind, se vor gândi:” Bine că nu s-a mai supărat Marian Mina pe noi anul ăsta! Pfff, ce uşurare!”.

Dar credeați că Marian Mina se opreşte aici? Nu, cum să se oprească? O altă parte revoltătoare a postării sale este următoarea: ”Pe de altă parte, doresc să trag un semnal de alarmă cu privire la numărul tot mai mare de însoțitori ai persoanelor cu handicap. Există comune, precum Comana, unde numărul acestora este zero iar în altele, precum Slobozia, numărul acestora a ajuns la 40. Îmi doresc ca cei din comisiile care acordă aceste certificate de însoțitor să facă o reevaluare atentă a dosarelor în 2019”.

Cu asta, domnule Mina, ți-ai dat măsura lipsei de bun simț. În câteva cuvinte Mina reuşeşte să insinueze că cei care acordă certificatele au cam făcut-o superficial şi reuşeşte să insinueze că problemele la buget sunt generate de însoțitorii persoanelor cu handicap. Ei, amărâții, trebuie scoşi ”la rampă” printr-un semnal de alarmă tras de Marian Mina. În unele comune nu sunt deloc iar în altele s-a atins fabuloasa cifră de… 40. Dar ce ai vrea, domnule? Să se mai mute câțiva din Slobozia în Comana? Să se ducă la vindecători miraculoşi cu post, rugăciune, lumini de instalații de brad şi pietre de la Ierusalim că poate mai scade numărul persoanelor cu handicap şi astfel scade şi numărul însoțitorilor? Acesta este semnalul de alarmă pe care un preşedinte de Consiliu Județean şi preşedinte executiv al filialei județene a partidului de guvernământ trebuie să-l tragă în privința problemelor persoanelor cu handicap? Au însoțitori? Sunt chiar şi 40 într-o comună? Am înțeles, nu sumele infime pe care le primesc sunt problema, nu faptul că o persoană cu handicap locomotor sever nu are fizic cum să ajungă la tine în birou în audiență într-o instituție publică, de exemplu, nu discriminarea, nu altceva ci faptul că-s chiar şi 40 într-o comună, cu însoțitorii aferenți, şi-n alte comune nu-s deloc.
Execrabilă, de-a dreptul scârboasă abordare, Excelență!

Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *