Robert Negoiță confirmă involuntar-în România este aproape la fel ca în Madagascar

În lumina declarației pur imbecile a lui Robert Negoiță, nimic ieşit din comun pentru un membru de frunte al PSD, de oriunde ar fi, constat că nu trăim în România ci… fix în Madagascar. Doar că puțin mai rău, dacă-i analizăm declarația, pentru că, spre deosebire de ceea ce el crede despre Madagascar, noi mai şi plătim taxe şi impozite. Spune Negoiță că ”să meargă să locuiască acolo(în Madagascar), dar nu au nici sisteme de sănătate, de educaţie, nici infrastructură, n-au sisteme de protecţie socială”. Păi, măi lătură, aici avem sistem de sănătate? 100 de morți din cauza gripei la o populație de 19mil(statistic, real probabil 16 mil) se numeşte ”sistem de sănătate”? Situația ”Imunogloaba de Videle” se numeşte sistem de sănatate? Condițiile de spitalizare se numesc ”sistem de sănătate”? Cea mai mică speranță de viață din UE îți spune ție că suntem… stat civilizat? ”nici infrastructură”-presupun că la cea rutieră se referă idiotul- păi tu plăteşti km de autostrada de 8 ori mai scump decât Kenya, ştiai asta? Ştii că ai mai puțini km de autostradă decât au însumate două autosrăzi din Afganistan (Kabul- Kandahar şi Kandahar-Herat au împreună o lungime de 1040 km)? Sau doar cu țări ale continentului însorit ne dai voie să ne comparăm? Asta este civilizația ta? Şi, vorbind despre țări civilizate, se lăuda Toma Petcu(ALDE) cu proiectul BRUA, blocat de altfel… între timp, în Afghanistan proiectul TAPI (conductă de gaz natural care tranzitează Afganistanul, pornind din Turkmenistan cu destinația finală India) aduce la bugetul Afganistanului, doar din tranzitarea țării, 500 mil de dolari anual. Ordinăriile de manuale unice, bulversarea completă a sistemului de educație, indirect a elevilor, analfabetismul şi analfabetismul funcțional care înfloresc odată cu desființarea unităților de învățământ, şcoli cu grup sanitar în curte, fără căldură, ăsta este sistem de învățământ într-o țară civilizată sau seamănă mai repede cu…. Madagascar? Ştii măcar unde este Madagascarul, tovarăşe Negoiță, că dacă-ți arat harta îți ia o oră să pui ”deştu”, sunt sigur! Pomenile electorale pe bani publici şi încurajarea nemuncii le numeşti protecție socială în vreme ce categoriile defavorizate şi vulnerabile nu îşi găsesc sprijin real, solid în legislație, cu atât mai puțin în alocări bugetare? Cu o înfloritoare excluziune socială datorată sărăciei îndrăzneşti să vorbeşti despre… protecție socială?
Da, hoților, în lumea civilizată se plătesc taxe însă, tot acolo, cele pomenite de voi nu sunt doar o utopie, ele există pentru că acolo, în lumea civilizată, nu există un PSD care să fure taxele plătite de cetățeni.

Declarația lui Robert Negoiță, primarul PSD al sectorului 3: „Le propun să meargă în state din Africa, de exemplu în Madagascar, acolo nu sunt taxe, nu sunt impozite. Să meargă să locuiască acolo, dar nu au nici sisteme de sănătate, de educaţie, nici infrastructură, n-au sisteme de protecţie socială. Vreţi fără taxe şi impozite, mergeţi acolo. În lumea civilizată sunt taxe şi impozite”

Ciprian Danciu

Giurgiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *