România ESTE GUVERNATĂ!

Ludovic Orban este azi premierul României și guvernează bine, chiar în vremurile acestea! Premierul acestui guvern interimar a arătat că România este guvernată și că este capabilă să facă față crizei generate de coronavirus chiar cu mult mai bine decât au reușit până azi să o facă state la al căror nivel de dezvoltare ne uităm cu jind.
Criza politică invocată nu există faptic. Discuțiile între Președinte și partidele parlamentare nu afectează azi cu nimic contextul economico-social dar da, TREBUIE urgentate.
Soluția alegerilor anticipate a fost una dorită de o largă majoritate a românilor! Soluția alegerilor anticipate era una agreată chiar de toate partidele anti-PSD. Această soluție a fost azi înecată de CCR! Ea nu mai există!
Având in vedere toate aceste aspecte legate atât de actul de guvernare cât și de contextul politic, câteva lucruri sunt certe în ceea ce privește latura politică:

  • Responsabilitatea guvernării va reveni Partidului Național Liberal până la alegerile la termen.
  • Efectele actului de guvernare vor fi decontate sau „încasate” politic de Partidul Național Liberal.

Date fiind aceastea, este normal ca responsabilitatea guvernării să revină președintelui Partidului Național Liberal, Ludovic Orban. El va fi cel care va deconta greșelile sau va culege roadele politice ale actului de guvernare indiferent cine ar fi fost premier din partea PNL, deci el trebuie să fie și vârful de lance.

Din punct de vedere al actului de guvernare în sine, așa cum spuneam, și azi, cu un guvern interimar, România este guvernată. Coronavirusul este ținut sub control, sunt în continuare luate măsuri pentru o economie mai solidă, relațiile externe sunt incontestabil cele mai bune pe care România le-a avut in ultimii 5 ani.
Guvernul Orban a arătat că poate îndrepta tot răul făcut de PSD în trei ani de guvernare și că poate repune justiția pe propriile-i picioare, poate sprijini mediul de afaceri, poate reduce, de exemplu, prețurile la carburanți, poate începe reforme pentru termen mediu și lung în toate domeniile.
România este și azi guvernată și oricum ar fi nu trebuie să uităm că am ajuns aici din cauza fricii PSD de democrație, frică manifestată prin respingerea alegerilor în două tururi.

Ciprian Danciu
Facebook: Ciprian Danciu

One comment to “România ESTE GUVERNATĂ!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *