Sindromul Munchausen în politica giurgiuveană-Gheorghe Ștefan la ALDE

Pentru cei care poate nu știu, sindromul Munchausen este o tulburare mentală care apare la persoanele ce au deja tulburări de personalitate și se manifestă prin nevoia de a simula o maladie doar pentru a primi îngrijire medicală care, în mintea bolnavului, se traduce într-o forma de a primi afecțiune prin prisma atenției ce i se acordă. Practic, simplificând superficial, este o forma de a cerși atenție. Cum s-ar putea traduce această tulburare în evenimentele politicii giurgiuvene? Păi… să luam un politician, Gheorghe Ștefan de exemplu, căruia alegerile interne i-au răpit atenția de care are atât de multă nevoie. Ce face dl. Ștefan? Simulează că ar avea o oarecare simpatie a electoratului pentru a fi „tratat” de o formațiune politică primind, astfel, atenția de care avea nevoie. În cazul în care ați uitat, vă reamintesc că Gheorghe Ștefan este fostul președinte al PNL care a avut deosebita performanță politică de a lasă PNL în județul Giurgiu fără niciun reprezentant în Parlament și asta în condițiile în care el era, atenție, pe primul loc pe lista candidaților la Camera Deputaților. Practic… a reușit o contraperformanță politică greu de egalat chiar dacă cineva ar face-o intenționat. Ejectat elegant de la „centru”,  Gheorghe Ștefan s-a hotărât ca, în sfârșit, să facă și el ceva bun, ceva util pentru Partidul Național Liberal filiala județeană Giurgiu, și anume să se ducă… unde vede cu ochii. Ceață fiind, cum abilitățile sale de a „vedea politic” sunt limitate, demonstrat de 11%, a nimerit orbește la… ALDE. Domnule Ștefan, eu vă mulțumesc sincer pentru că ați decis, în sfârșit, să ajutați PNL! Alăturându-vă ALDE oferiți garanția faptului că acest partid va ajunge la Giurgiu sub 4%, doar dumneavoastră puteți face asta și ați dovedit-o din plin! Vorba unui bun prieten: „Ștefan la ALDE? I-auzi… Tomiță exersează adunarea cu zero”
În altă ordine de idei, în publicația Opinia Giurgiuveanului, mai sunt vehiculate cateva posibile  ”achiziții” pe care ALDE le ”are pe țeavă”. Dacă în cazul lui Dumitru Beianu parcă … îmi vine greu să cred, în ciuda faptului că nu-l văd simțindu-se… prea comod ca membru PNL, în cazul lui Florian Nicolae nu prea am dubii iar alăturarea la ALDE a ”celui care iubește PSD”, chiar și candidat al PNL fiind, nu ar face decât să-mi confirme teoria asupra consilierului municipal al PNL Giurgiu, Ladislau Pick, teorie pe care o expuneam in postarea ”Ladislau Pick exclus din PNL-„sinucidere, crimă sau cauze naturale?”

Revenind la Gheorghe Ștefan, dacă până și atunci când era președinte al PNL Giurgiu îi semnalam gafele (mai cu milă, că era ”de-al meu”), acum abia aștept să… înceapă să facă ceea ce el crede că este politică, mai degrabă o tristă formă de stand-up comedy.

Cu regret pentru cei câțiva pe care-i respect pe la ALDE, spun după această mutare: R.I.P. ALDE Giurgiu!

Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *