Sistemele de sănătate intergalactice salvate de Elena Dinu

Să sune trompetele și să se arboreze drapelele pe toate spitalele, policlinicile, clinicile, dispensarele și centrele de prim ajutor. Să se trimită pristavi în tot meleagul românesc iară, de-o fi cu trebuință, spre cele locuri neatinse de poteci de-ndată să se slobozească corbi cu scriitură de veste. Să fie anunțat nunțiul spre luare aminte şi căpătare de binecuvântare papală şi depeșe să fie trimise către toți cei primiți ca ambasadori. Dacă mai sunt civilizații în sistemul nostru solar, să fie degrabă descoperite și anunțate. Toate ființele să afle că deputatul Elena Dinu salvează sistemul de sănătate din România.

După ce am trecut în fugă peste știrile micului, săracului și, mai nou, înzăpezitului și înghețatului județ Giurgiu, am aflat că deputatul Elena Dinu ține cu tot dinadinsul să fie băgată-n seamă. Cu ce? Pentru ce? Nu contează… să-i apară numele iar cei ce-l scriu să facă-n așa fel încât să pară că deputatul nostru iubit ne scoate din ale mai negre găuri ale sănătății. Așa se face că, după ideea creață cu scutire de impozite a imobilelor în care medicii de familie își desfășoară activitatea, nu doar o aberație fiscală dar și o discriminare clară între diverse specializări ale medicilor, deputatul Elena Dinu ”ne salvează” iar. Cum? A găsit ”soluția” pentru criza de medici din România. Gata mă! Ne-a salvat iar! Ce s-ar face ăst popor fără de lumina călăuzitoare a Parlamentului României, fără de singura fostă PDL-istă ajunsă deputat de Giurgiu, Elena Dinu? (asta că tot se poartă-n blogurile giurgiuvene căutatul de pedelism la peneliști când ei au singurul PDL-ist sadea făcut deputat – Elena Dinu). A, stați așa că nu v-am spus soluția doamnei deputat… mărirea vârstei de pensionare pentru medici de la 65 de ani la 67 de ani justificând că astfel medicii nu vor mai avea nevoie de un aviz al Colegiului Medicilor pentru a profesa după vârsta de pensionare. Iată ce a scris doamna deputat, preluată, desigur, de blogurile de propagandă PSD:

am susţinut menţinerea amendamentului referitor la creşterea vârstei de pensionare pentru medici de la 65 la 67 de ani. Mai exact, aceştia vor putea profesa până la 67 de ani fără obţinerea unui aviz special din partea Colegiului Medicilor din România. Este cunoscută lipsa acută de personal medical specializat din unităţile sanitare publice, iar în anumite cazuri, din cauza pensionării medicilor, exista posibilitatea chiar a închiderii unor secții. Din acest motiv, amendamentul este unul foarte important pentru sistemul de sănătate.

Acu’, doamna deputat ce vrea… pentru ca să spună, și anume? Păi… în primul rând, din explicația oferită înțelegi că vârsta standard de pensionare la medici, bărbați și femei, se ridică la 67 de ani obligatoriu, asta în vreme ce proiectul cu a cărui susținere se mândrește zice că… pensionarea la 67 de ani să se facă la cerere, iar nu obligatoriu. Adică doamna deputat Dinu fie nu ştie exact ce a susținut fie nu este în stare să explice în mod coerent ce anume a susținut, chiar şi în doar câteva cuvinte. Deci, medicul trebuie să facă o cerere pentru a rămâne în activitate doi ani. Bun, s-a simplificat sensibil procedura dar… doamna deputat, purtată de valul realizărilor socialiste, o prezintă ca pe, cum spunea? Un amendament ”foarte important pentru sistemul de sănătate”. Nu, nici vorbă! Și, mergând pe logica doamnei deputat, ce ne facem că… ”medicii ie și iei oameni și oamenii, zice lumea, mai și moare”. Adică… avizul colegiului medicilor necesar pentru a profesa după vârsta de pensionare face ca medicii tineri să nu mai stea în țară? Doamna deputat Dinu, a susținut, nici măcar propus, un amendament care scoate doua drumuri la colegiul medicilor și o cerere însoțită de documente care să susțină cererea și… ”s-a urcat pe gard să cânte oul spart ca pe un ou Faberge de Iarnă 1913.” Deja am auzit că DN5 este complet blocat de coloane de autocare pline ochi cu medici care vin să profeseze la Spitalul Județean Giurgiu auzind că doamna deputat Elena Dinu, chiar dacă n-a făcut nimic la spital, a susținut o simplificare de procedură. 

Efectul articolelor atât de dese din blogurile de propagandă este deja vizibil iar doamna Dinu este solicitată încă de pe acum de către populația municipiului Giurgiu spre a candida din partea PSD la primăria Giurgiu. Ba… chiar am auzit că și la Moscova,  Washington, Paris, Roma, Londra și New Delhi ar fi dorită ca primar. Mai mult, chiar și la Videle sunt voci, timide deocamdată, care o vor pe doamna deputat Dinu primar în urma minunatelor realizări din Parlament însă doamna Dinu ”nu și nu, eu vreau la giurgiuveni primar!” Gluma-i glumă însă… primarul Barbu cred că trebuie să fie atent în zona doamnei Dinu. Altfel, pentru al treilea mandat domnul Barbu va candida ca independent că la PSD nu… este, vorba aceea, loc pe lista scurtă de o persoană. (Al treilea mandat pentru care trebuie să fii chior, surd, orb și puțin mai încet la minte decât un melc lovit de lene să crezi că Barbu nu va candida).

În concluzie, iar ne-a salvat doamna deputat Dinu! Nu doamna, ați susținut un amendament propus de altcineva prin care reduceți sensibil din birocrație, NU ați rezolvat niciun… hashtag.

Ciprian Danciu

,
One comment to “Sistemele de sănătate intergalactice salvate de Elena Dinu”
  1. Aceasta doamna nu poate mai mult decat un medic de familie (nu ca as jigni cu ceva medicii de familie, unii adevarati profesionisti)…
    Din pacate sistemul de valori din politica, dovedit pentru a nu stiu cata oara, un sistem pagubos pentru noi si foarte rodnic pentru ei, face ca oricine cu gura mare si caracter alunecos (sa nu folosesc cuvantul „traseism politic” care ma duce cu gandul la altceva si sa nu se interpreteze) sa ajunga in pozitii, mult mai mari decat palaria lor !
    Se stie si este de notorietate, ca un profesionist adevarat nu are de sa se amestece cu gloata pestrita a politicului romanesc.
    Din pacate nu a fost asa in perioada interbelica, dar de ce sa vorbim de lucruri nestiute de unii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *