Țestoasele ninja? Nici pomeneală!

Şedințele Biroului Politic Județean al PNL Giurgiu nu sunt printre cele mai liniştite, nu zboară prin sala de şedință pupici de la unul la altul, nu există o persoană desemnată care să arunce petale de trandafir în calea paşilor lui Marin Anton, nu se fac ode măreților conducători, nu se cântă muzică folk. Dimpotrivă, se discută aprins, uneori, mânați de patimă, cei care iau cuvântul mai ridică tonul, nu se fereşte nimeni să aducă critici nimănui când este cazul, critici care i se aduc uneori chiar lui Anton, acesta acceptându-le deschis, discutându-le şi chiar recunoscându-şi greşelile atunci când este cazul.
Ieri a avut loc o astfel de şedință a PNL Giurgiu. Este pentru a suta oară, cred, când ”aflu” din… ”presă”(în fapt nişte bloguri din subsolul PSD) că la şedința PNL s-a lăsat cu bătaie. Cică la sensul propriu. Ba… ultima dată când am ”aflat” despre aşa ceva a fost vorba despre o şedință la care chiar eu am fost prezent ca invitat. Seara am asistat la şedință şi dimineața citeam că a fost măcel cu sânge pe pereți, săbii, bâte, țestoasele ninja în toată regula. Asta se spune şi despre şedința de ieri.

Nici vorbă de aşa ceva. Cum am citit minunățiile din blogurile PSD am simțit nevoia să mă informez şi nu dintr-o singură sursă (în general sursa aia cerşetoare de motorină care este sursa oficioaselor PSD). Filmul întâmplării, care mi s-a povestit de către mai multe persoane, este, pe scurt, următorul. Ionel Dinu a luat cuvântul şi a bătut nişte apropouri legate de nemulțumirile sale referitoare la activitatea lui Marian Măroiu. Marian Măroiu i-a reproşat lui Ionel Dinu o apropiere ”neortodoxă” de ALDE Giurgiu, dar pur ortodoxă în esență, fiind vorba de o viitoare năşire, iar Dinu i-a reproşat lui Măroiu că prea l-a lăudat pe primarul Barbu în ultima vreme. Reproşurile reciproce au fost nu tocmai pe un ton civilizat iar pentru a aplana conflictul preşedintele Anton a intervenit şi l-a scos din sală pe Dinu care părea mai agitat. Nu s-a ”şutuit” nimeni, nici nu văd cum să-l fi ”şutuit” pe Dinu, fost sportiv şi aflat încă în condiție bună. Cu atât mai puțin nu a sărit peste mese la bătaie Constantin Dumitru a cărui singură implicare în poveste a fost legată de ochelarii lui Dinu pe care i i-a dus, Dinu uitându-i pe masă în sala de şedințe.
Atât Marian Măroiu cât şi Ionel Dinu sunt destul de cunoscuți pentru a fi mai colerici decât alții deci dialogul dintre cei doi sunt sigur că a fost mai aprins. Mai sunt sigur că amândoi se vor fi calmat la fel de repede precum s-au aprins şi ştiu că nimeni nu a interzis nimănui la vreo şedință să spună ce nu-i place, ce-l deranjează iar în situații de acest gen este posibil să se mai şi ridice tonul, să se mai încingă spiritele. Despre ce anume şi-au reproşat Dinu şi Măroiu, deocamdată nu comentez şi nu dau dreptate niciunuia, chiar dacă aş fi tentat să dau dreptate amândurora.
Cert este că nu s-a bătut nimeni cu nimeni şi nu este pentru prima oară când se inventează bătăi în sediul PNL fiind, probabil, un fetiş de al lui Bădălău care chiar l-a lovit pe Marin Anton.
Pe de altă parte, site-urile oficioase ale PSD se văd puse în situația de a înflori(să nu spun ”de a minți cu neruşinarea tipic pesedistă”) tot ce ține de PNL pentru a acoperi scandalul pentru ciolan din PSD Giurgiu. Mizele sunt mari la PSD, ciolanul de asemenea şi social-democrații giurgiuveni îşi dau la oase mişeleşte între ei dar pe spinarea giurgiuvenilor, cu prețul plătit de locuitorii județului. Treaba asta trebuie mascată, cumva mutată atenția.

Ciprian Danciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *