Toma Petcu – ar „zice bine” dacă… nu le-ar încurca

„Tare… ca piatra”, Toma Petcu se lovește cu obstinație cu capul de lipsa unor noțiuni elementare. Faptul că nu le are persoana Toma Petcu nu este nicio nenorocire, faptul că periculos de nepriceputului ministru Toma Petcu îi lipsesc aceste noțiuni are, însă, potențialul de a genera o adevărată dramă.

Probabil invidiind atenția primită de colegul său, Petre Daea, Toma Petcu s-a gândit să mai spună și el „o dudă” că poate este băgat în seamă. I-a reușit ”duda” și uite că și-a atins scopul, este băgat în seamă.

În cadrul unei conferințe „Focus Energetic”, ministrul Toma Petcu a declarat că nu crede că societățile energetice listate pe bursa ar fi putut fi afectate după declarația ministrului Finanțelor privind desființarea Pilonului II de pensii, declarație care a generat o adevărată prăbușire a bursei. De ce zice onor ministru asta? Pai el spune ca societățile energetice de pe bursa nu au investit în fondurile de pensii. Aha! Numai că „stimabile, ați făcut eroare. N-ați luat seama bine! E tocmai invers! Viciversa!”, cum suna o replică din „Două loturi”. Adică, nu societățile din domeniul energetic care sunt listate pe bursă investesc în fondurile de pensii ci… tocmai invers. La mintea cocoșului beat. Dacă fondurile de pensii sunt lichidate, așa cum anunțase ministrul Finanțelor, pentru asta fiind nevoie să-și vândă toate activele, societăților le scade valoarea de piață. Cum spuneam, „viciversa”.

Mai aveți vreun dubiu asupra faptului că lista de miniștri a fost făcută de Dragnea pe Facebook cu o postare de genul: „Primii 26 care lasă com cu partikip îi numesc miniștri”?

C.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *