Toma Petcu(ALDE)-Rațional sau doar spune ceea ce crede că vrem să auzim?

Am citit un articol în care erau prezentate nişte declarații recente ale deputatului Toma Petcu, vicepreşedintele ALDE la nivel central.
Trebuia să spun că rar am văzut o poziție atât de echilibrată la ALDE Giurgiu.

”Noi, ALDE, susţinem în continuare rămânerea în UE. Avem nevoie de UE cum şi UE are nevoie de noi dar, cu siguranţă, este foarte important ca România, în următoarea perioadă, să convingă UE că este un partener corect şi loial şi acesta este atributul guvernului prin premier şi miniştrii”
”Noi, alături de bulgari, suntem cei care am pornit cel mai târziu implementarea fondurilor europene şi avem nevoie în continuare de aceste fonduri.” declară Toma Petcu.

Da, sună foarte bine, foarte echilibrat. Pe de altă parte, poate că domnul Petcu a uitat că ministrul Justiției, Tudorel Toader, îi este şi coleg de partid şi poate că domnul Petcu nu a fost atent la luările de poziție ale preşedintelui ALDE, Tăriceanu. Spun asta deoarece Tudorel Toader (ALDE) este un actor important în poziționarea României contra tuturor principiilor UE, acțiunile lui Tudorel Toade au adus un raport MCV care ne plasează la periferia Europei, asta în condițiile în care, culmea, Tăriceanu a fost cel care a semnat ca premier acordul pentru implementarea MCV odată cu aderarea. Guvernul pe care ALDE l-a susținut şi din care ALDE face parte este cel care aruncă iresponsabil declarații belicoase la adresa UE prin vocea analfabetei Vasilica Dăncilă. Cât despre fondurile UE, în timp ce Comisarul European Corina Crețu (PSD) spune că Guvernul este incapabil sau nu doreşte să acceseze fondurile care-i sunt puse la dispoziție, guvernul PSD-ALDE insistă pe ideea parteneriatului public-privat, costisitor pentru România, şi ignoră banii europeni nerambursabili.
Dar dacă domnul Petcu s-a trezit? Să fie acestea nişte declarații sincere care vor determina şi un curs normal de acțiune al ALDE? Este evident că actuala formulă a Guvernului României nu corespunde standardelor şi dorințelor domnului Petcu, aşa cum reies ele din declarațiile de mai sus. Este imposibil să corespundă cu un Toader care face totul pe de-a-ndoaselea față de MCV, cu o analfabetă neconflictuală ca Dăncilă care hămăie la UE şi care este absolut incapabilă să se ridice măcar la 1% din ceea ce ar trebui să fie un prim-ministru în condițiile preluării de catre România a preşedinției CE, cu zero absorbție fonduri UE sub cele trei formule de guvernare ale PSD-ALDE din ultimii doi ani. Astfel rezultă că fie Toma Petcu vorbeşte doar pentru a ”da bine pe sticlă”, fie Toma Petcu ne anunță voalat că este pregătit să treacă la fapte şi să voteze o moțiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă pentru a se putea instala un guvern care să readucă România pe drumul pro-european şi care să se ocupe serios de accesarea banilor europeni, aşa cum el, Toma Petcu, consideră la nivel declarativ că este important pentru România.
Deci, domnule Petcu, a fost doar o altă declarație care să mai arunce nişte praf în ochii alegătorilor sau sunteți pregătit să vă susțineți cu fapte aceaste declarații votând o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă?
Prima situație nu m-ar uimi deloc, a doua situatie mi-ar genera aşteptări pozitive şi chiar speranțe în ceea ce priveşte ALDE Giurgiu.

Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *