Un ajutor pentru speranța la viață – Ion Tamaş

Am dat pur întâmplător peste cazul cutremurător al lui Ion Tamaş. Fost sportiv de performanță, Ion Tamaş, care luna aceasta împlineşte 49 de ani, a fost diagnosticat cu cancer de colon în Septembrie 2015. Tatăl a doi copii, o fată în vârstă de 10 ani care moşteneşte talentul tatălui ei în stăpânirea artelor marțiale şi un băiat în vârstă de 14 ani, a trecut vreme de trei ani prin multiple operații chirugicale şi a suportat lungi şi grele tratamente cu citostatice, fostul plutonier major de jandarmerie mutând lupta din arena sportivă în spital, o luptă cu mult mai dură şi cu o miză incomparabil mai mare.
Azi, la trei ani de la începerea ”meciului” cu boala, obosit şi chiar aproape lipsit de speranță, Ion încearcă să arunce către adversar o ultimă lovitură în speranța că-l va răpune. Pentru a face asta Ion are nevoie de suma de 4700 de eruo. Suma îi este necesară pentru un tratament la o clinică de oncologie din Ungaria unde există o mică şansă ca Ion să poată învinge boala cu ajutorul unui serviciu de diagnostic molecular cu interpretare pentru terapii țintite prin care să se stabilească un tratament corespunzător tipului de boala de care suferă. Mai jos vă prezint două imagini, Ion în 2015 şi Ion azi. Este, probabil, ultima şansă pe care Ion o are dar este, în aceeaşi măsură, şi speranța de care cei doi copii ai săi se leagă în privința tatălui lor.
Orice sumă donată contează dar, tehnic vorbind, Ion are nevoie de ajutorul a 47 de oameni care să doneze câte 100 de euro. De ce calculez aşa chiar dacă ştiu că vor fi cei care-şi vor împarți puținul pentru a ajuta? Pentru că mă orientez din terasele pline în centrul oraşului iar acolo, la cafenelele cu ştaif, peste 70% dintre clienți au perechi de ochelari de soare, de exemplu, care valorează în medie între 50 şi 100 de euro, cam cât ar putea dona pentru a dărui, dacă nu viață, măcar speranță unor copii şi o ultimă armă lui Ion. Ion mai are acum nevoie de 46 de oameni pentru că, în buna credință a exemplului personal, nu aş putea să mă uit prin ochelarii mei de soare dacă nu l-aş ajuta pe Ion aşa că voi deschide eu lista celor 47 care, cu oarecare celeritate, să-l ajute pe Ion cu câte 100 de euro. Dar orice sumă CONTEAZĂ şi am convingerea că se vor găsi mulți oameni care să-l ajute să poată spera.
Mai jos găsiți contul în care puteți dona şi două poze cu Ion. Una din 2015 iar a doua recentă.
De asemenea, gasiți povestea lui pe profilul de facebook al cărui link îl aveți aici.

Banca: BCR (Banca Comercială Română)

Număr cont: RO72RNCB0318084058490001

Titular cont: Tamaş Elena Cristina

Moneda contului:  RON (lei)

Ciprian Danciu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *